0
Nagu õde ja ...
1
... ja vend

Tallina linnavalitsus ajab vägisi jooma

Ei, mitte mingis metafüüsilises või abstraktses mõttes, ikka otseses: peale selle alkopiirangu sisseviimist on mu nädalane tarbimise tase umbes kahekordistunud. Vastuoluline?

Väga lihtne – ma nimelt ei jõua tavaliselt kaheksaks poodi. Selge see – et ei tekiks ootamatu hädaolukord rubriigist “majas pole tilkagi viina ja sina ostad mööblit kokku!” tuleb varuda, kui poodi satud. Igaks juhuks. Mõned siidrid, väike kooreliköör, vein. Mis omakorda tähendab, et _natuke_ ikka tinistad, kui õhtul arvuti ette istud. Siidri. Või kaks, kui tegemist on selle Saku Strongbow Gold’iga – ilgelt kiirelt läheb alla. Või topsi koorelikööri. Veini üldiselt mitte, kuna korraga ärajoomiseks on teda lii… hea küll, ma jaksan küll, ent teatavasti, “kes pudeli veini korraga ära joob, ei ole mitte veinisõber, vaid joodik!”

No vat, praegugi kibeleb – on pime* ja jahe, vihma ladistab – peaks vist minema ja ühe “annuse” Baileys’t välja valama… Või seda Remedia Õunalikööri, mis ma täna poest leidsin. Tõenäliselt on tegemist üsna ilge kraamiga, ent ma ei suutnud taas jätta end Teadmiste altarile (Uudishimu õppetool) ohverdamata…

EDIT: ahjaa, proovisin ära. Õudne just ei ole, a sobib pigem millegagi segamiseks.

– –
* Üldiselt, kui mngi idee tekib, eriti pikemate postide puhul, kirjutan tooriku õhtul kodus valmis ja jätan siis settima. Piltidega sama. Lõunapaiku korrastan drafti loobitud mõtted, lisan “päevapoliitilised” värsked lingid, kui neid ette jääb, ja vajutan – voila! – “Publish“.

10 thoughts on “Tallina linnavalitsus ajab vägisi jooma

  1. kui juba alkoholi varumiseks ja testimiseks läks, soovitan soojalt veel astelpaju likööri, mis sildi järgi otsustades on puhas magic-stuff.
    eesti keelsed kirjad peal, aga tootjaks sakslased.
    maksab about seitsekümmend mitu raha.

    aga see, et inimesed varusid soetavad, on ju täitsa loomulik. inimkond tegeles sellega juba ürgajal, ei ole siin midagi imelikku.
    tagasi juurte juurde!
    peab lihtsalt õppima neid varusid majandama. tead, see on nagu ülejäägiga riigi eelarve. Ansip ja Padar võivad sulle täpsemalt seda seletada.

  2. mul on umbes sama. eile näiteks leidsin kell 10, et võtaks siidri, orignaal-Strongbow, kuigi saku oma kärab ka. aga ei olnud võtta.
    nüüd siis lähen poodi ja ostan varuks. ja isegi, kui erilist isu ei ole, siis ilmselt ikka läheb natuke õhtul ära. kuna korra juba on kapis..

  3. mhmh, päris Strongbow’d joon ka väga hea meelega, Saku omasid läheb selle pärast mitu kõrist alla, et nad on ju ses’ tillukeses pudelis…

  4. Tulin ka ise mõned nädalad tagasi sellele mõttele – kodus kapist võtta on ju palju lihtsam kui poodi järgi vantsida, mistõttu on ka hetketujule järgi andmine palju lihtsam.

  5. Hämmastav. Inimeste arv, kellest ma tean, et neil ei teki lambist vajadust alkoholi järele, muutub järjest väiksemaks. Hämmastav.

  6. Sama siin. Külmkapp on täis. Igasugu kraami. Ja tarbimine on kasvanud kordades. Võibolla kuu baasil isegi 10-20x. Ja ostan mõnuga poest kokku, isegi kui ei taha juua. Aga selleks, et ükskord tuleb aeg tibusid lugeda ja siis tuleb välja, et alkoholi läbimüük on suurenenud ja mis müüakse, see juuakse -> Savipäts, vana idikas, on oma plaaniga persse kukkunud. Kusjuures isegi kui ta käituski salamisi alkoholitootajate hüvanguks ja ma praegu justkui eesmärgipäraselt käitun, siis mis siis! Avalikult võitleb ta joomise vastu ja kui seda mõne ekstra sikspäki ostmisega naeruvääristada õnnestub, siis see papp on asja ette läinud. Proosit!

  7. mina alustan oma kommentaari märkusega, et tallinn kirjutatakse kahe n-iga. jah, just nii! su pealkirjas on trükiviga, tibla! (või see oli taotluslik?)
    joomise kohta ütlen ma niipalju, et liitusin sellega: http://www.septembriseijoo.ee ja teen juba praegu sooja.

  8. on ta jee taotluslik, see on Tavaline Typo (Erroris vulgaris typosa), esteedinäru!

    Aabram, samas see “lambist vajadus”… Millal ei ole vajadus “lambist”, peab siis üldse alkoholi tarbima?

  9. Eespool kirjutajatega samas paadis.
    Kui viimastel aastatel hakkas bioloogiline kell plärisema peale kümmet, siis nüüd juba peale seitset. (Vanast ajast üldse ei räägigi. Igal juhul mäletan, et mõnel korral jäi täiesti plärisemata – kuna keegi ei SUNDINUD alkotsi ostma).

    Tomm,
    http://www.septembrisjoonsamuti.ee

  10. Sepp – tegelikult ju ei peagi, eksole. Samas, mina karsklane ei ole ja ometi pole paljukirutud seadus mind küll kuidagi loksutanud ega minu elu muutnud. Kui vahel õhtul tahaks soojendamiseks miskit võtta aga kapis pole ja poest ka ei saa, siis ma kehitan õlgu ja teen teed selle asemel. Ei frustreeru. Ei ärritu. Ei hakka filosofeerima teemal “seadus ei tööta”. Mul on ausalt öeldes täiesti kama, kas on alkoholi või mitte. On siis on, pole, siis pole. Küll aga on olnud nüüd huvitav jälgida, et paljudel inimestel miskipärast pole kama. Hämmastav.

Comments are closed.