0
Mis on pildil?

Määrus

“Ma näen, et meil (organisatsioonis – toim.) on sügav vajadus inimese järgi, nagu sina”, ütles ta.
Jah, ma saan temast täiesti aru – sest, noh, paljud asutused tegelikult tahavad ju endale inimest, kes plätudes tööl käiks. Eriti praegu….

Ent see selleks – lisaks eelmisele postile veel uudissõnu. Või siis pigem uudistähendusi ning võtaksimee seekord vaatluse alla sõna “määrus”. Ilmneb, et sõnal “määrus” on ka tegevust näitav vorm.
Näiteks “võetus” – millegi omanikult ära võtmine ilma omaniku nõusolekuta.
Siit tulenevalt: “määrus” – paberi määrimine ilma paberi nõusolekuta. Tihtipeale on tegemist kriitikat mittekannatavate dokumentidega (vt. ka memorandom)…

Ja nüüd vastame selle posti küsimuse ära: pildil on nende seltsimeeste aju, kes arvavad, et takistavad “salajaste” dokumentide levikut sellega, et a) annavad neid välja ainult paberil või b) PDF’ina, millel on printimine keelatud. Palju õnne teile Jaan Tatika nimelise arhitektuuriauhinna saamise puhul (kestev aplaus saalist, keegi publikust hakkab kapsast perfektseks kuuliks viilima, et see lavale visata…)

Ega ma ise ka parem ei ole – pakkusin täna sajus seisvale võhivõõrale neiule vihmavarjualust. Ta õnneks keeldus. Järele mõeldes oli nii kui nii tegemist äkkotsusega, mille juures terve mõistus ei viibinud – kus kohast ma oleks teadnud, kuhu ta tegelikult minna tahtis, eks…

5 thoughts on “Määrus

  1. tuli ära – lambikuppel. ma kartsingi juba, et tuli liialt tomatis räime (räim tomatise? räime tomatis?) moodi, ja läheb keeruliseks :)

  2. nii pole aus, lambikuppel oli liiga lihtne ja selleparast ma seda ei pakkunudki ju! :)

Comments are closed.