0
Ja puu all oli üks uus kirik...

Vägev riik

Kurtsin kolleegile, et uuel toolil kõik kruvid logisevad. “Üritab sinuga samale tasemele langeda”, kõlas vastus. Selle eest ta veel, rsk, saab :)

Saksamaalt ostetud kahuritel võib olla tehnorike
Ehk siis mingid sõjariistad on pekkis ja riik on sunnitud kutsealuseid vähendama paarisaja (mis on peaaegu 10%) võrra. K-min pressiesindaja aga ajab lihtsalt mingit haput vahtu suust välja:

Mikko väidab seevastu, et kõik ostetud haubitsad töötavad. Ta selgitab, et tõrge tekkis väljaõppemetoodika puudumise tõttu.

Kas seda võiks eesti keelde tõlkida kui “ei saanud kasutusjuhendit kaasa ja keerasime nad kogemata perse”?

Kaitseministeeriumi pressiesindaja on vist üsna lahe olla – pea kõikidele asjadele vastates saab teha saladusliku näo ja öelda “Mkm, ei ütle. Saladus. Riigisaladus”…

Märkus iseendale – uuri seda asja: D70Reader, tee vbl. ülevaade..

3 thoughts on “Vägev riik

  1. “Mikko väidab seevastu, et kõik ostetud haubitsad töötavad. Ta selgitab, et tõrge tekkis väljaõppemetoodika puudumise tõttu.”
    Teenisin 11 kuud Suurtükiväegrupis. Ma polnud küll otseselt relvameeskonnas, vaid meteoroloogia-allohvitser, aga tean siiski, et relvameeskondade ülemad (ajateenijatest seerud) olid relvade kasutamise osas lõpuks kaadriohvitseridest-instruktoritest ehk pädevamadki, sest viimased olid saanu vaid kuuajase väljaõppe ega olnud ka kõik tingimata kõrgelt motiveeritud oma tööd tegema – pigem aeti kohustused ja väljaõpe seerude kaela. Meil meteojaos oli ses osas kõik korras. Instruktorid ikka teadsid ka asja. Aga lasevad need haubitsad hästi, probleem olevat hoopis mingite EL-i turvanõuetega.

  2. Sepp, mingi jama on. Kirjutasin siia pika kommentaari ja vajutasin “say it”, aga tekst kadus kusagile.

    Lühidalt: Haubitsad lasid hästi. Kaadriohvitserid on ise vähe vljaõpet saanud ja panevad ajateenijatest seerud väljaõpet andma. Nad ei viitsi vastutada ega tegeleda. Sellise suhtumise tõttu pole ka seerud kuigi motiveeritud ja nii lähebki allamäge kogu asi Suutükiväegrupis (ilmselt on mujal sarnane olukord).

  3. Läksid mingi stringi peale “heakskiitu ootama”, siin nad on
    info igati asjalik…

Comments are closed.