0
"Or my mom will shoot!"

Freeze!

Huvitav, kas herr Linnapea on hakanudki blogima, või on JMO’l lausa kaks blogi :)
***

Leidsin hea koosluse, mille puhul allkiri annab mõõtmatult fotole juurde. Muidu oleks tavaline pilt tavalisest murelikust mehest…
***

Leidsin eile poest neid vanakooli lihapirukaid. Õugaad, nendega oleks saanud parketil liugugi lasta – nii rasvased olid… Jälel tuli noorus meelde – toodi kunagi külapoodigi sellisedi toruja kujuga õlikeedupirukaid. Lihaga ja poslamaslaga. Vahest olid veel soojadki..

7 thoughts on “Freeze!

  1. Need lihapirukad olid jah, ülilahedad :) Viimati sain mina neid “õigeid” vist 90-ndate keskpaiku. Nii et, kus poes?

  2. “Lihaga ja poslamaslaga.”
    Eee… mida sa poslamasla all mõtled? Povidlot? Või seda, et kõik nad keedeti päevalilleõli sees?

  3. Jajah, poslamasla lugeda povidloks. milles neid keedeti – ei teagi
    Sain neid Maneeži tänava keldripoest. Aga nad tegelikult ei ole nii head, kui sellel mutil, kes kunagi bussijaama juures pirukaid kärust müüs. Minuleitutel oli selle saia ja liha vahekord liha kahjuks tugevalt…

  4. meenutuseks noorematele: poslamasla oli üheselt mõistetavalt päevalilleõli, milles pirukaid keedeti. Povidlo (moosipirukate puhul ka: tavott) oli see, mis pirukate sees oli. Lihapirukate puhul nimetati pirukaid rotipirukateks. Ei tihka oletada, mis lihast need olid tehtud, kuid Magasin tänava poes olid need erakordselt maitsvad.
    Aga tänapäeval viiakse sellised otse prügimäele… http://www.sloleht.ee/index.aspx?r=1&d=23.03.05&id=171692

  5. neist rasvarullidest olid aastat 20 tagasi nii liha- kui kalaversioonid, viimane miskipärast kallim (vastavalt 5 ja 6 kop./tk).
    üldiselt ei ole need ega ka muud lipiididest nirisevad küpsetised kuhugi kadunud – igasugu marginaalsematest pagariputkadest võib leida; iseloomulikul kombel ei ole sedasorti äride personali emakeeleks reeglina eesti.

  6. Aga selliste pirukate tegemine ei tohiks ju olla ülemõistuse keeruline. Arvestades selle piruka suurt nostalgiat tekitavat väärtust ning tema üleüldiselt head söödavust võiks neid vabalt minu arust ka igas muus poes müüa. Peab vist IT-st toitlustusse üle kolima ;)

  7. well, ega selliste pirukate söömine nüüd eriti tervislik ka pole, kui kolesterooli jmt peale mõelda….:)

Comments are closed.