0
Öine internatsionaalsete teoste laulupidu "Sopot 2005" Vergi sadamas :)

“Blogist blokki, feedist feedi viis ta tee…”

Postimehe-saaga on võtnud lõbusa varjundi – nüüd siis on Palts luba küsimata üles riputanud midagi, mida PM peab enda omaks, ja kohe saame me lugeda nukrat lugu sellest, et:

Tavaloogika järgi peaks nii olema, et küsimused kuuluvad ajakirjanikule, vastused vastajale ja nende kasutamine sõltub kahe isiku vahelisest kokkuleppest (lepingust) või siis üldkehtivast tavast.
[Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna juhataja Halliki Harro-Loit selgitab PM’ile, et on olemas mingid reeglid, mida MÕLEMAD pooled võiks jälgida] PM: Kelle oma on intervjuu

Aga noh, kuna PM kasutab blogitsitaate enesele kasumi teenimiseks ilma luba küsimata, siis ju probleemi pole, eks. Või siis proovitakse juurutada uut “üldist tava” a la “Aga meie teilt võime võtta, meie oleme suuremad”?

Tuuli Koch on oluliselt sirgjoonelisem:

“Tunnistan ausalt, et ma ei mõista blogiinimesi. Vajadus oma väärt nõu ja mõtteid kogu maailmaga jagada teeb neist võimujanulised, edevad ning õnnetud inimesed.”
Tõnis Paltsu tõepäevik valgetele inimestele

Esimesena tuli plaksti meelde ülikooliajal sõpruskonnas kasutatud vaidlustealane hüüdlause “Kui ei mõista, siis mõnita”. Teisena aga… ega lugupeetud ajakirjanik ise ju ei läinud praegusele tööle selleks, et “oma väärt nõu ja mõtteid maailmaga jagada”. Ei-ei, kus sa sellega…

Jah, ma ka praegu tsiteerin PM’i. Defineerigem see kui “tsitaatide avaldamine hariduslikel eesmärkidel, autorilt luba küsimata ja autoritasu maksmata”. Ehk keegi õpib midagi :)

6 thoughts on ““Blogist blokki, feedist feedi viis ta tee…”

  1. üleeile nägin pilti, mis väärinuks sinu kaamerat. keegi oli toompeal lavaka ukse kõrval olevale pansole lille kätte pistnud. väga kena pilt oli, ainult kuidas ta seda tegi jäi mulle mõistatuseks, sest panso on vähemalt 2 m kõrgusel.

  2. Et kõiki vastava teema kohta käivaid raevunud mõtteavaldusi ühe lausega ära linkida pead sa varsti hakkama märksa pikemaid ja keerulisemaid lauseid kirjutama :)

  3. jah, ma juba mõtlesingi, et peaks kuskile lausesse ühe elegantse ja natuke lahmiva “jne..jne…” panema :P

  4. mul on hea meel tõdeda, et tuuli on ära tabanud meie koduse suhtluse vormi — pidevalt käib aint üks läpakatega vehkimine ja msn-s koosoleku pidamine, hoolimata sellest, et viibime ühes ruumis. huvitav, kas tuuli käib meie kodus spioneerimas?

  5. Oleks see minu teha, keelaksin Tuuli Kochil avalikkuse ees esinemise ära, aga kuna pole ning üldsegi me elame demokraatlikus riigis, siis lihtsalt tahaks soojalt soovitada tal midagi sellist teha, kus teda vähem märgata oleks..

  6. igatahes kui selle naesterahva taotlus oli netis enda kohta rohkem linke/kommentaare saada, siis selle on ta erinevate blogijate-reaktsionääride teenel kuhjaga saavutanud.
    mis PMi puutub, siis võivad nad vaidluse korral üritada mõttekäiku mis-ripakil-see-ära elik kui mõtte üles riputad, oled ta’st ilma – üldine omandus, igaüks võib teha, mis tahab, eksponeerida, mis kohtkesti(tuse)s tahab ja palju tahab ja kui proff oled, saab veel raha ka üldise omanduse kasutamise eest.

Comments are closed.