0
Sinine II

Toetame rootsi pioneere võitluses terroristlike karide vastu!

“Eesti ametiühingud toetavad lätlasi vaesusevastases võitluses” [PM]. Polegi juba ammu nii lahedaid “nõukogude-kaevurid-toetavad- Kuuba-pioneere-imperialismivastases-võitluses!” -stiilis kirjutatud pealkirju lugenud :)

M/S “Estonia” huku aastapäeval valiti ka R/O “Estonia” “kaptenit”. Loodetavasti ei kuuluta see midagi ette…

Veel eelneva aastapäevaga haakuvat materjali – “Kuidas müüa lugu SLOliku draamaga”. Võrdle:
PMO: Reisilaev Regina Baltica sõitis Rootsi vetes karile
EPLO: Regina Baltica sõitis madalikule

EPLO on kasutanud Tallinki pressiteadet, PM on “värve juurde lisanud”. Milleks? Tänase päeva puhul teeme paanika-eri?

Samalaadne kaasus: originaalartiklit ümber tõlkinud ETV valas samuti “värve juurde”, lisades tõlkesse hinnangulise võlusõna “terrorist-“, kuigi algallikas sellest hoidub. Jällegi – milleks?

ETV hiljem oma artikli parandas, kuidas Postimehega jääb?

4 thoughts on “Toetame rootsi pioneere võitluses terroristlike karide vastu!

  1. Karide ja madalikega on meie uudisteneegritel kogu aeg probleeme. KUKU tänastes hommikustes uudistes sõitis laev esmalt “madalikule” ent mõne tunni möödudes sai omal jõul “karilt” lahti.

  2. uudistest rääkides, meeldis mulle hoopis see – “Praegu otsitakse inimest, keda võiks kaasata sellesse kriminaalmenetlusse spetsialistina ning kes selgitaks välja, kas tegu on erootilise fotoga või mitte,” (jutt siis DI reklaamist, kus väidetavalt alaealist kasutati. Seega eksperdid, pakkuge ennast välja :)
    muuseas ma mäletan raadiotöö ajast, kuidas uudistetoimetaja mul stuudios luges miskit militaaruudist ja peidikust sai kogemata peldik. nõme lugu igaljuhul.

Comments are closed.