0
Mäng on väikese inimese töö

Austria jalgpallikoondise tulevik

Schrunsis, Austrias mägede vahele kiilutud külas mängisid väike poiss ja natuke suurem tüdruk (ilmselt õde-venda) kirikuväljal jalgpalli. Turistid/kohalikud möödusid, mõni haaras söödu vahelt, osa vaatas rumala näoga. Halvustavalt vist mitte keegi. Vahepeal väiksem väsis, jooksis purskkaevu jooma või otse jalgupidi sisse, palli pesema…

Hiljem võtsime sealsamas kõrval väikese õlle ja apfelstrudel‘i ning eks ma varitsesin neid kaameraga natuke veel, ent enda meelest parimaks jäi ikkagi see ülalolev pilt – kiiruga käigu pealt võetu.

Ümbritsevate äride aknaklaasid jäid ka terveks…

***
Tõeline mees ei osta seksi

Tõepoolest, milleks maksta asja eest, mille eest võiks ise raha küsida… :)

Mehel, kelle suust ma seda fraasi esmakordselt kuulsin, on täna juubel. Bliu one (voodikoht vanadekodus on juba tellitud) !

13 thoughts on “Austria jalgpallikoondise tulevik

  1. Ütleme nii, et see poiss võib tõesti kuidagi kategooria „väike” alla käia, selle neiu puhul aga väljend „natuke suurem tüdruk” tundub kahtlemapanev Ehk võiks siinkohal kasutada selle tänase juubilari mõtet, et „vanus juba selline” seletamaks neid arusaamu väikestel ja veidi suurematel lastel vahet tegemisel:p

  2. see kampaania. mingi tobe poliitiline korrektsus ja leebe silitamine jälle. paljud üldse teavad, mis on jahimeheau vms? oleks võinud julgemalt viidata stiilis “iga prostituut on kellegi tütar” jne. see oleks tugevamalt raputanud ja mõtlema pannud.

    praegu on väga sarnane Maanteeameti “rihm peale” kampaaniaga, mis ei küündi küll kuskile.

  3. seksiga meenus see lugu:

    kutt jalutab linnatänavatel ja miski naine kõnetab: hei kena noormees. kas seksime ka?
    normees: no ok, kui sa teed seda aga nii nagu minu tüdruksõber.
    naine mõtleb, et ta on elsu palju näinud ja teinud, küll ta oskab kõike. olles siis juba mõnda aega voodis madistanud küsib naine põnevil: kuidas su tüdruk siis seda teeb?
    noormees: tasuta!

  4. “…a palju ema maksab?”, ütleks ilmselt prostilemb “ja palju maksaks noorem tütar?”, täpsustaks ta hetk hiljem.

    Mida ma tahan öelda, on see, et antud sihtgrupile läbi kaastunde/kohusetunde/vms. ülla tunde ilmselt läheneda pole mõtet – ajendite tasemed on püramiidil erinevad. see peab olema midagi, mis on seotud ta endaga, noh, soovitavalt riistaga…

  5. No idee järgi võivad nad maailma kõige vanema ameti väljajuurmiseks kasvõi käia iga Eesti kodanikuga personaalselt rääkimas ja talle leaflet jätta. Viidates lause esimesele poolele ma ei usu, et see vastavat sektorit väga mõjutab.

    Lause pildi allservas tunnistan omaks – kuigi pappi pole kahjuks ise ka õnnestunud sellega veel palju kokku ajada :)

  6. “Bordellis käimine on sama hea kui jahipidamine loomaaias”…

    I don’t get it.

    Järjekordne kõrgeltmakstud elukaugete hüsteerikute vaimusünnitis? Jaa, inimestega kaubitsemine on kole asi. Jaa, väga kole on, kui mõni naine sinna meelitatakse vastu enda tahtmist. Aga probleem ei ole siin ju prostitutsioonis, probleem on inimkaubanduses ja prostitutsiooni ümber olevas organiseeritud kuritegevuses.

    Riikides kus prostitutsioon on legaalne sellised probleeme niiväga ju ei teki.

    Totaka plakatikampaaniaga probleemide lahendamine on väga nõme ja tulutu tegevus, mis viimastel aastatel levima hakanud. Meenub näiteks Tartu Ülikooli Üliõpilasesinduse tegevus. Juhtkond ei andnud piisavalt raha toetusteks? Teeme plakatid! Juhtkond tahab Õppekorralduseeskirja muuta tudengile kahjulikus suunas? Teeme särgid ja joonistame kriidiga tänavale!

    ffs, amatöörid.

  7. Elver, a on sul numbreid väite “Riikides kus prostitutsioon on legaalne sellised probleeme niiväga ju ei teki” toetuseks? Äkki annab just legaliseerimine suuremad võimalused “halliks” äriks?

  8. “Tõeline mees ei osta seksi”, see on iseenesest väga seksistlik väide. kes on tõeline mees?

  9. kui seksi ilma rahata ei saa, siis sa pole tõeline mees! loen mina sealt välja, seega madala enesehinnanguga, mitte nii edukate meesisendite enesehinnang langeb veelgi.

    kuigi iseenesest kampaania kui selline on hea idee. teostus ehk jätab soovida.

  10. nõustun siinkohal Rivoga. eesti sotsiaalkampaaniatel ei ole hambaid. on hellad emakäed ja noomivad sõnad, stiilis “sina ju nii ei tee?”. kui vaadata näiteks liiklusohutuskampaaniate reklaame väljastpoolt, siis neis puudutab sõnum (šokk) lähemalt. asju nimetatakse nii nagu nad on, mitte nii nagu oleks viisakas.
    Elver, see et legaliseerimine probleemi kaotaks või leevendaks, on spekulatsioon ja kuna räägime liigagi tõsisest teemast, siis sellel proovime-järgi-vaatame-mis-saab võimalust ilmselt pole.

  11. “Proovime järgi vaatame mis saab” ei ole ainus võimalus seda teha. Prostitutsioon on ometigi legaalne Hollandis, Saksamaal, mõnes USA osariigis ja kindlasti ka mujal.

    http://www.fff.org/freedom/1293e.asp
    “According to current evidence, [1993] roughly half of the street prostitutes in Washington, D.C., and New York City are HIV-positive. In Newark, New Jersey, the estimate is that close to 60% of all prostitutes carry the AIDS virus. Yet, in the relatively “free market” of Nevada, where prostitution is legal, not one (as of 1989) of the state-licensed prostitutes has ever tested positive for AIDS.”

    http://www.fff.org/freedom/0998d.asp (1998)
    “HIV infection rates tend to be stratospheric among the nation’s streetwalkers. In Newark, New Jersey, 57 percent of prostitutes were found to be HIV-positive; in New York City, 35 percent of prostitutes were HIV-positive; and in Washington, D.C., almost half of all streetwalkers were found to be HIV-positive.

    In contrast, brothels are legal in ten rural Nevadan counties — and the legal brothels tend to be comparative paragons of public safety. The University of California at Berkeley School of Public Health studied the health of legal Nevada brothel workers compared with that of the jailed Nevada streetwalkers. None of the brothel workers had AIDS, while 6 percent of the streetwalkers had AIDS. Brothel owners had a strong incentive to police the health of their employees, since they could conceivably face liability if an infection were passed on to a customer.”

    http://odin.dep.no/jd/english/012101-990578/dok-bn.html
    2004nda aasta raport, mis võrdles Hollandit (legaliseeritud prostitutsioon) ja Rootsit (prostitutsioon illegaalne). Leiti, et Hollandis esineb vähem prostitutsiooniga seotud kuritegevust kui Rootsis.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_the_Netherlands
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Germany
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_New_Zealand

    Legaliseerimine tundub olevat kõige paremini toiminud Nevadas. Euroopas on jätkuvalt see probleem, et tuuakse sisse võõrtöölisi teistest EU riikidest. Samas, kuna see tegevus on täiesti legaalne ja kuna need naised ise peavad tööloa saamiseks soovi avaldama ja kuna nende tööandjad peavad end ka registreerima, siis on see probleem korrakaitseorganitele tunduvalt lähedamal.

    Pole vaja legaliseerida ja siis järgi vaadata mis juhtuma hakkab. Seda on juba paljud riigid teinud :)

  12. Antagu andeks, ei suutnud tagasi hoida…

    1. Esimese lingi puhul on järeldused valed – ei saa võrrelda tänavaprostituute nn. registreeritud prostituutidega. Samas puuduvad võrdlusandmed Nevada tänavaprostituutidega ( See on teada, et nn. õiguslikult reguleeritud prostitutsiooni puhul lokkab ka illegaalne, mida keegi ei saa kontrollida…) On loomulik, et nn. registreeritud prostituutidena ei lubata HIV-positiivsetel töötada…Uuringust ei selgu ka üldine HIV-haigestumuste taseme võrdlus. .
    Andmed ka üle 13 aasta vanad – vahepeal on kõik ilmingud muutunud….Samuti pole täpne võrrelda andmeid, mille vahe on neli aastat ( 1989 – Nevadast, teised 1993 –st).
    Nii et antud uuringu põhjal ei saa järeldada, nagu vähendaks prostitutsiooni legaliseerimine/reguleerimine HIV-i haigestumist

    Pealegi on HIV-i levitajateks „kliendid“, kelle suhtes ju kontroll ei kehti…

    2. Nagu nähtub teisest uuringust, ei kaota ametlike bordellide olemasolu ära nn. tänavaprostitutsiooni, ega ka HIV-haigestumist. On üpris tõenäoline, et HIV-i haigestunud „teenindajad“ visatakse bordelliomanike poolt lihtsalt tänavale (Sellega seoses tekib sotsiaalkindlustuse küsimus)

    3. Hollandi ja Rootsi võrdlemisel ei saa nii lihtsajoonelist järeldust teha, arvestada tuleb ju seda, millised on erinevused kahe maa seadustes, st. mida ühel või teisel maal loetakse süü- ja kuriteoks. Rootsi seadused käsitlevad prostitutsiooni vägivallana, Hollandi omad inimeste vabatahtliku tegevusena (jagades prostitutsiooni nn. vabatahtlikuks ja sunniviisiliseks.
    Antud raporti kohaselt pole ju ka Hollandis likvideeritud illegaalset prostitutsiooni, tagamata on prostituutide tervise- ja sotsiaalkindlustus ( Vt. kokkuvõtet).

    Wikipedia artikleid on raske kommenteerida, sinna võivad kirjutada nii need inimesed, kes on seisukohal, et igasugust tegevust võib vaadata tööna ja need, kes on rohkem informeeritud ning näevad prostitutsioonis sotsiaalset probleemi ja mitte ainult tervise seisukohalt.

    Rahvusvaheliselt on teema muutunud aktuaalseks seoses leviva naiste ja lastega kaubitsemisega, seoses sellega on publitseeritud erinevaid materjale nii inimõiguste, organiseeritud kuritegevuse, seadusandluse, ohvriabi kui muudest aspektidest.

    1. Eesti keeles on 2004.a. avaldatud artiklite kogumik: „Prostitutsiooni legaliseerimise mõjud ja tagajärjed“ .

    Allalaaditav Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse veebilt: http://www.enut.ee/enut.php?id=206
    (Vasakmenüüst prostitutsiooni teema seminaride alt valida 8. septembri seminar, sealt artiklite kogumik)

    2. 2002. aasta Stockholmi legaliseerimise tagajärgede seminari materjalid
    http://www.sweden.gov.se/download/0647d25a.pdf?major=1&minor=2284&cn=attachmentPublDuplicator_0_attachment

    3. The Links between Prostitution and Sex Trafficking: A Briefing Handbook:
    http://action.web.ca/home/catw/readingroom.shtml?x=89931&AA_EX_Session=935ff8c0f3b0085e6919f0e10c1b7f4a

    4. Seadusandluse ja prostitutsiooni kohta erinevates riikides on kogutud lingid:
    http://www.nswp.org/laws/index.html

  13. Sorri, aga sinu jutus on liiga palju faktide eiramist ja loogikavigu, et seda hakata kommenteerima.

Comments are closed.