0
Loodusfoto I
1
Loodusfoto II
2
Loodusfoto III

Loodusfoto KUMU’s…

…oli võimas ja oli valus. Võimas oli kogu näitus. Valus oli viimasena, peale kogu seda looduse ilu vaatamist, sattuda seina “Maailm meie kätes”, mis kajastab inimese mõju loodusele, ette. Looduse Kroon, mu eeslike.

Mis veel silma jäi – soomlaste tase on väga kõva: näitusele pääsenute hulgas oli neid ebaproportsionaalselt palju. Pisikest rõõmu tekitas D70 leidmine paari võidutöö tehn. andmetest…

Soovitaks minna ajal, mil ei ole palju rahvast, pühapäeval oli neid liigagi palju. Videosaal vaadake ka üle – seal kedratakse valikut eelmiste konkursside fotodest.

Vangistatud kaslase pilk kummitab siiani…

14 thoughts on “Loodusfoto KUMU’s…

  1. Oli meeldiv vaadata varemalt nähtud fotosid suurelt ning juurde lugeda saamislugu,
    kuid selle info paigutus jättis küll soovida.

  2. See oli, jah, natuke hapu lugu… ilmselt sunnitud kompromiss – info fotode kõrvale paigutamine oleks ilmselt kärpinud võimalike ülespandavate piltide arvu.

  3. Ma loodan, et sellest väljapanekust ka kunagi raamat valmib. Kohapeal piltide alt huvitavaid pildi saamise lugusid lugeda oli küll paras piin. Seda enam, et meeletu rahvas seisis kõikjal müürina piltide ees, ning igaüks proovis veelgi lähemalt seda pisikest kirja pildi alt uurida.

  4. kusjuures, see vangistatud kaslane oli jah hingeminev. aga minus tekkis küsimus, et kas see ilma selle loota ka SEL viisil hinge oleks läinud? sest jutt ju suunas konkreetselt ühte suunda – samas ka näiteks Durrel (kelle nimelist preemiat tolle võistluse raames ka välja antakse) konkreetselt ja korduvalt öelnud, et loomad EI PIINLE vangistuses, kui neil vähegi mõistlikud tingimused on.. näiteks et lõvil ei olegi vaja määratuid steppe, vaid peaasjalikult ninaesist kuna ta lihtsalt on nii laisk…

  5. käisin seda miski tööpäeva lõpus vaatamas.. ja palju aega polnud.. lahkusime uste lukustamise ajal.. sellepärast ka ei jõudnud kõiki tekste lugeda.. aga vangistatud tegelane püüdis pilku juba enne kui ma jõudsin isegi pealkirja silmata.. lugu jäigi lugemata..

    ennast aga pani imestama laste üli kõrge tase! nende piltide tase ei erinenud akrva võrki täiskasvanute omast..

  6. Kas sind ei häirinud, et nad nii madalale pildi info olid sättinud, mind ajas küll marru!

  7. kuna sa käisid, et nii tühi saal? ma pidin järjekorras ootama, et pilti näha ja juttu lugeda. ja vahepeal tuli mõnele lapsele öelda, et ta toetaks ennast kuhugi mujale kui infolehe peale :)

    aga 10-aastaste pildid tegid lihtsalt kadedaks ;)

  8. ei olnud ta tühi midagi – pühapäev, üsna umbes oli. mõned pildid oodates ja varitsedes ikka sai…

  9. Ysna imelik et siukses kohas yldse pildistada lubatakse.. Tegid mõne pildi ka mida suurendada – seinale kleepida annaks? :)
    See ungarlane oli tegelane omaette mu meelest, jäi mulje et ainult metsas kondabki ja seejuures veel sygavas metsas, hjube. No või kinni kylmunud järve ääres.

  10. Pildistamisel ei tohi kasutada välku ja statiivi. Ja jumal tänatud, et lubatakse – igasuguste keelamistega on juba vägagi liiale mindud…

Comments are closed.