0
"Klass", 1. november 2006

Psühholoogid, ae! Aidake tibake…

Kogu aeg ekspartnerist mõtlemine-kirjutamine on ilmselt tavaline juhtum, a kui inimene hakkab oma laste ema kohta avalikult komprat koguma ja avaldama ning pakub selle eest isegi raha (mh. on tegemist vabatahtlikult töötu inimesega*) – kas selle kohta on mingi täpne diagnoos ka olemas või on tegemist klassifitseerimata fenomeniga?

* – lastele määratav elatusraha sõltub ametlikust sissetulekust?

Lahtiütlus: Loomulikult on tegemist teoreetilise küsimusepüstitusega, eksju. Kõik kokkulangevused reaalsete isikutega on puhtalt juhuslikud, mittesoovitud, ebareaalsed, ebaloomulikud ja ebasihilikud…

– –
Geniaalne tootedisain

44 thoughts on “Psühholoogid, ae! Aidake tibake…

  1. sepp, kas sul polegi ühtegi purunenud suhet olnud? väljaelamisviis sõltub sellest kui emotsionaalne inimene on, aga tunne on ilmselt kõigil sarnane.

  2. Siin on nähtavasti tegemist totaalse alaväärsuskompleksiga (enda väärtust tuleb tõsta teise inimese määrimise kaudu) ja klammerdumisega. Kriisiteooria põhjal on jäädud eitamisfaasi, pole suudetud minevikust lahti lasta. Juhus on nii raske, et ravi kui sellist pole pakkuda. Täielik keskkonnavahetus ehk…

  3. kuigi ma pole psühholoog, pakuksin sellele reaalselt mitte eksisteerivale ja fabritseeritud tegelasele diagnoosiks paranoia koos süveneva skisofreeniaga. ilmselt näeb ta ka päkapikke.. ja mitte ainult detsembris.

  4. * laste elatusraha ei ole sõltuv ametlikust sissetulekust. Aga kui üldse sissetulekut ei ole, siis toimetulekutoetust saab küll.

  5. ma pole ka psühholoog, aga ma usun et “tunne on ilmselt kõigil sarnane” ei vasta küll absoluutselt tõele. inimesed on ikka veitsa erinevad, pigem.

  6. Kukupai, tegemist võib olla ka meeleheitest tingitud enesekaitsega, kus nõrgem pool alustab meedias nö sissisõda. Sest tema enda vastu antakse pidevat suurtükituld. Loomulikult- kui süüdistused ilmuvad “Kroonikas”, on tegu suure kunstiga, kui aga kellegi blogis-siis on see laim!

  7. Oh ole ettevaatlik. Need kaks on psühhopaadid. Kui juba nii kerge sõnavõtt tekitas veel isegi sõbraliku sissekande nende lehele, siis edasine torkimine võib suure tõenäosusega sinu minevikus oleva või pigem olematu sita välja kaevamisega lõppeda.

    Kuigi ma sinu seisukohta täielikult jagan.

  8. Antud juhul see sissisõda andis küll vastupidise tulemuse. Enamik inimesi ju Kroonikat ei loe ja paljud ei teadnud Inno Tähismaa olemasolust üldse midagi, enne kui ta ise kogu selle haige loo kella külge pani ja kujundas endale üpriski kahtlase reputatsiooni.

  9. aiai, sepp, sinu pärast tõmbas inno liistule süütu saaremaa poisi. oli sul vaja teise purustatud hinge nuga lüüa, las ta nutab.

  10. Oi, siin on psühholoogid küll võimetud.Nemad annavad vaid keemiat ja mürgitavad ühiskonda veelgi enam.
    Innol on vaja andestada, saada Meheks.
    Mulle on Inno nagu psühholoogiaõpik, tõeline, mitte need praegused.See lugu on kuratlikult õpetlik.

  11. naaah, Sepp, sa oled nüüd paljastatud.
    keskid abivalmis anonüümikud andsid Innole lingid ette.
    varsti on uut rubriiki oodata ;P

  12. Nähh, Sepp on vahepeal karjääri teind. Et kui kellelgi on mingi üdraulikaseade kaputt, siis Sepalt saab ikka abi:)

    Höhöhöhöööö….

  13. Tiiu, see, et Inno peab meheks saama on süüdimatult ja ülekohtuselt öeldud. Sa ütled et “tõeline mees” peab vaikselt kannatama ja kui teisiti ei saa- siis ennast oksa tõmbama. Tõeline mees ei nuta.
    jah- tõelised mehed on olemas. kuid nad pole mehed, kes oma naisi lastekasvatamisel aitavad vaid hoopis terroriseerivad. On “juhid” ja otsustavad ka naise eest. Mees, kes laseb naisel otsustada on aga nõrk. Kalts. Tema peav suu kinni hoidma. Vaikselt kannatama.

  14. Tatti lendab ojadena. Eks tulge ja vaielge vastu, kotkad. Usun, et enamik teiesugustest seljataga suskijatest on päiksevalguses tavalised kärbatanud konnad. Pole nö nägu ega tegu.
    Tulge avalikule võitlusväljale, võrdne võrdse vastu!

  15. Innole nagunii võrdset ju pole, mis kuradi võitlusväli? Kes tahab idioodiga võidelda, et võrdne olla, peab ju sama haige olema kui Inno.

  16. Just rääksime psühholoogia tunnis ühest mõistest, mida on tavainimesele lihtsam seletada ütlusega “kes teisele nime annab, see seda ise kannab”. Oletame näiteks, et ma ei salli laevu ja ma pidevalt heietan, et miks neid laevu üldse vaja on, ainult merel loksumiseks jne. Tegelikult pole viga laevas, vaid inimeses, kes laevas probleemi näeb. Tal on olnud mingi halb mälestus seoses sellega vms asi. Kõik on psühholoogiline värk… vot tak.

  17. No meil on arusaamad tõeliseks meheks olemisest lihtsalt erinevad. Minu nägemuses tõeline mees ei pese musta pesu, ei pea vimma, ei maksa kätte ja kui teda on poriga loobitud, siis ta ei loobi pori vastu – tõeline mees on v ä ä r i k a s ja andestav.Mina ei suuda kedagi solvata (pole eesmärkki), kui solvatav ennnast ise solvununa ei tunne.

  18. Tõeline mees laseb endale kusejoa näkku striimida permanentselt?! Tiiu teab. Tema on meil tõeline mees. Eks.
    Ma olen juba oma blogis kirjutanud, et naised, kel on reaalselt seaduse järgi praegu Eestis võimu rohkem kui meestel, räägivad ikka veel mingitest “tõelistest meestest”. Häbi peaks olema. Ausalt.

  19. …no näiteks milleks on vaja paljastada kedagi, mis on selle eesmärk? 10 000 pealekaebamise eest? Me teame enamvähem täpselt, kes on kes ka ilma nende paljastusteta. Oletame, et me ei tea midagi Innost ega ta abielulahutsuest. Me kõik tunneme Ingridit, kellele on oluline glamuur, armukesed, rikkus, karjäär. Me ei saa ega tohi temalt õppetunde ära võtta, las toimetab omasuguste keskel. Inno vastutab oma valikute eest.Mees on kaitsja, naine koduhoidja – kas Inno ja Ingrid täidavad oma põhirolle? Neil on üksteiselt palju õppida. Meilo jääb üle olla tunnistajaiks, kumb on parem õpilane.

  20. Näed Sepp kuda kollane uudis müüb – tahad kuulsaks saada tooda rohkem sellist staffi :-D Iseasi, mis sellise kuulsusega ka peale on hakata…

  21. Vaielda saab võrdsetelt positsioonidelt, siis on dispuudist kasu. Kui ei oska andestada, siis ei ole vaja ka vaielda. Kättemaksja roll mulle ei meeldi, olen proovinud.

    Palun mulle mitte omistada sõnu ega mõtteid, mida ma pole kirja pannud.
    Lihtne on kedagi nimetada tatipritsiks, arukam ja keerulisem on öelda, et stopp, miks minuga need asjad juhtuvad, mida on mul sellest kõigest õppida.

    Pole eriti oluline, kus vaidlus tekib, Internetis on iga koht võrdväärne teisega ainuüksi seetõttu, et kõik on ju avalik.Nö Inno territooriumil on seda raske teha, sest kõik saavad aru, et kui keegi on midagi pähe võtnud, siis ta oma asja lõpuni ka viib.
    Siin on täiesti normaalne ja asjalik arvamuste väljaütlemise koht, ma suhtun täie tõsidusega nii Inno poolt öeldusse kui ka teiste arvamust on huvitav lugeda.

  22. Pärx, ma ei suhtuks Sepanö uudisesse kui kollasesse, see muudab inimese kuidagi teisejärguliseks ja odavaks. Siin räägitakse ikkagi Inimestest, mitte kollastest.Ma usun.

  23. Sepp võib muidugi kirjutada, et blogi on aja vigaseks löömise koht, ent mina blogidesse nii ei suhtu. Palju hullem on lällata kusagil baaris, vedeleda teleri ees või haududa nurgas kättemaksu jms.
    Aga muidugi on blogi inimese nägu ja tegu.

  24. Kas ka see diskussioon lõppeb kõigi mitte ingridile hukatuse otsijate innojairja blogis risti löömisega?
    Keegi võiks neile tolle kümnetonnise jutustuse juba ette sööta, saaks ometi kogu selle jama ja sita ühtelt küljelt teisele loopimisega ühele poole.

  25. Pimedad hiired, see lugu on jamast ja sitast kaugel, see on elu ise, tõsine ja kaugeleulatuvate tagajärgedega…halvas mõttes neile, kes kõigest sellest õigeid järeldusi ei tee. Kättemaks kasvatab vaid kättemaksu, tulest kõrvetamata ei pääse, põletusarmide suurus sõltub ainult ja ainult andestamisoskusest.

  26. Päris äge – tasub korraks netist irduda, kui järsku tohutu palang :) oh, well… valikuliselt:

    Sirje, 1. post: vt. tank, 2. post: jah, mul on kahju

    Väike Sidur: ma eeldan, et sul on ports linke nendele Kroonikas ilmunud süüdistustele? ma ei loe ka seda sodi, ent huvitav oleks hetkel väidetava ajendiga tutvuda

    karr, blogisid, võrreldes Kroonikaga, loeb siiski väga vähe inimesi, blogi “eelis” seisneb vast selles, et kui keegi konkreetselt midagi otsib, siis on see “must materjal” lihtsamalt leitav (ma ei tea, kui hästi Kroonika indekseeritud on netis, samas)

    Inno: avalikule võitlusväljale? sa pead silmas enda blogi EELMODEREERITAVAT kommentaariumit?

    Pärx, teeme uuesti sauna, ma räägin – tehtav (märksõnad: lunapark, blackjack, hookers ;) )

    Tiiu, Eesti blogosfäär on “aja vigaseks löömise koht” – isegi enim külastatud blogidel on võrreldes muu meediaga nii väike külastajaskond, et veidi pentsik oleks end õhku täis tõmmata. Aga siiski tänud kaasa elamast.

    pimedad hiired, WTF? 10K juba? makes you think, doesn’t it… :D

  27. Mind see väike külastajaskond ei häiri, nii nagu ei huvita mind raamatud, mida paljud loevad a la Cartland jne. Meedia on võltsim palju kui blogid.Siin on palju raskem aega surnuks lüüa, vaat selles kallutatud ja reklaami täis meedias aga küll.

    :-)

  28. Ma kardan, et ka blogosfäär on oluliselt kallutatud ja (enese)reklaami täis – inimesed kirjutavad endast, seega loovad ikkagi endale vajaliku/meelepärase minapildi. sarnaselt tellitud “tutvustavate artiklitega” ajalehtedes tuleks kõik isikublogid varustada sildiga “Reklaamtekst” :P

    Aja surnuks löömisest/külastajate vähesusest räägin sellepärast, et sellise lugejaskonna puhul on puhtalt blogiga väga raske midagi ÄRA teha. Võid vehelda küll, ent lõpuks on su bloog nagu Rocinante, millel Don Quixote’na ratsutad (koos paari kommentaatorist Sancho Panzaga)

  29. No mis teha?! Reklaamid, mis iseend puudutavad, on väga olulised. Reklaamida saab ennast vaid oma piire silmas pidades, nii et ses mõttes aus kaup.
    Tegelikult on kuulsus ju koorem. Igapäevaelus pole kellelgi üle paari tõelise sõbra, rohkem ei jõua pidada, kannatab pereelu. Nii et ka ses mõttes on blogi veel väärtuslikum kui esialgi arvata võib. Ma ei näe blogides praegu peale plusside mitte ühtegi miinust.Miinused ilmnevad ehk kunagi hiljem, need pole välistatud. Aga vähene külastatavus ja kommenteerimine nüüd küll miinus pole.Alles ma paar tundi tagasi lugesin Scott Fitzgeraldist, kes nagu väga paljud kuulsad kirjanikud on tuntuks saanud alles pärast surma. Kui nad eluajal oleksid põdenud lugejate vähesuse üle ja poleks kirjutanud seetõttu, siis oleks nende elu vaesem ehk olnud.Keegie nd ju kirjutama ei sunni ka, ikka mingist vajadusest.

    :-)

  30. need kaks väljamõeldud ja reaalses elus mitteeksisteerivat tegelast on totaalsed nartsissistid ja sama kahepalgelised kui eesti meedia.
    kui kumbi neist kirjutas et innost tehti õhtulehes sekspervert sest ta julges tunnistada oma lõbumajakogemusi ning mina kommentaaridesse avaldasin et
    enesepilastajaks nimetati ta ikka anaalfistingukogemuste kirjeldamise ja teiste seksuaalsfantaasiate ning kogemuste jagamise pärast ei julgetud seda kommentaari isegi avaldada!
    kiruvad küll kahekesi ajakirjanduse ringkaitset ja kahepelgelisust kuid kud kui kommentaaris soovitad kirjutada ka teistest avalikule tuntud tegelastest kes tavainimesele huvi pakuvad (kuid nenende sõbrad on) näiteks rongaemast (tehistissidega-alaväärsuskompleks?) kerttu rakkeset või kahlase sissetulekuga kaur kenderist siis kommentaari jälle ei avaldata…

    ausus ja avameelsus, eksole!

  31. oma eelmise anonüümse kommentaariga tahtsin ütleda et see on põhjus miks pole mõtet inno blogisse vaidlema minna.

    kunagi irja kirjutas et ei sünnita sest kardab kaotada oma (eeldatavalt siis kaunist) figuuri. tanstsaat ekommntaarides maininisin et beatrice on kolmest lapsest hoolimata ilusa figuuriga. inno teatas mulle et figuuri ja laste arvu omavahel seostada on lapsik. minu lisakommentaari küsimusega kas irja on siis ka lapsik loomulikult jälle ei avaldatud…

  32. Mina kutsun Inno avalikule võitlusele. Kas see saab olema füüsiline või vaimne? Poks või male? Asjad tuleb igatahes sirgeks rääkida, kaua võib kannatada!

  33. Tiiu on eespol väga kenasti öelnud- Eesti on nii väike ja normaalne inimene saab ju aru ja näeb nagunii mis toimub-ilma Inno paljastusteta.
    Selle asemel et ekskaaslase suunal tatti pritsida, tuleks tegeleda enda vaimse ja emotsionaalse tasakaalu tagasisaamisega. Ingrid on Inno vaimu murdnud ja mees ei tea enam kuidas edasi elada…Tavalised inimesed tulevad uues suhtes vanast jamast välja nii, et ei tegele vanas sõnnikus tuhnimisega. Iga paljastus Ingridi kohta, ei pane kedagi ahhetama- inimesed on elu näinud, tundub, et Inno alles teeb esimesi samme. Ainus mis ahhetama paneb on Inno võime sitas nokkida(mingi perversuuse vorm?)

  34. See I, I & I teema väärib ainult ühte kohtlemist – ignoreerige neid. Ärge klikkige nende postitusi blogtrees, ärge kirjutage kommentaare nende blogis ja ka oma blogis pole mõtet seda teemat arutada. I&I elavad tähelepanust, kui neile seda keelata siis kaovad nad ära. Vähemalt nii ma ise loodan.

  35. Lee, ma väga selle peale ei loodaks, et nad vaikselt ära kaovad.
    Neil on ju vaja oma aega 24/7 sisustada ja küll nad oma permanentseks Vihkamise Tunniks juba materjali genereerida suudavad.
    Tõsi on muidugi see, et iga nende pihta tehtud postitusega saavad nad endale uue “vaenlase”, kellest kohe innokalt kinni aarata ja uue ohvri kohta paranoiasid genereerima akata.
    Vennad Tähismaad annavad sajaga enda poolt kirutud kollasele ajakirjandusele silmad ette. Kroonikal ja Just!’il on ikka vääääga kõvasti veel arenguruumi…
    Täiesti jabur shituation.

  36. Aga las nad siis sisustavad omaette enda aega, kui tagasisidet neile ei tule siis nad ju ei jaksa lõpmatuseni lolli mängida. Ja teiselpoolt vaadates on ka nii kui nende üllitisi mitte lugeda siis ei saa nad ka sinu elu kuidagi segada. Tegelikult käib see muidugi minu pihta ka, viskan ju isegi siin õli tulle.

  37. nojah, Leel põmst õigus aga miks ma üldse sõna võtsin: nad ei tee seda ju omaette – ma ei loe neid, ent terve blogtree on seda sodi täis ja ma ei hakka ju ühe blogi pärast spetskanalit tegema. Eile õhtul oli top’is esimesed 7 kirjutist neilt või nendest, üks isegi makstud – ei ole normaalne et päevast-päeva prevaleerib sama kräpp. Lisaks, kui selle jama sisu on (minu) eetikamättalt vaadates kergelt öeldes “nihestunud”, riivab see veel eriti silma…

  38. sepp: nõus kõigega, ainult kommenteeriksin, et mina ei pidanud küll nende blogi silmas, vaid arvamuslugusid ja intervjuusid ajakirjanduses. Enne neid huvitas see tähismaade lahutus küll ilmselt üsna väikest seltskonda. Aga paistab, et mõnele meeldib, kui tema eraelu on kõigi ühine asi, mida saunaeided üle kogu maa lõhverdavad. No las siis olla.

  39. Ei noh, I&I hakkavad järgmisele tasemele jõudma. Vandenõuteooriate kõrgem pilotaaž:
    http://innojairja.blogspot.com/2007/11/miks-urmas-kruuse-meid-kotib-ja-tema.html
    varsti käivad nad tinamütsikestega ja räägivad tõsimeeli, et Ingrid kiiritab neid kosmosest.
    Ja huvitav asi veel – kui vanasti Inno vähemalt proovis jätta muljet, et talle on ka päriselt lapsed tähtsad, siis nüüd hakkab ta neist disantseeruma. Juba mitmendat korda räägib ta Ingridist ja Ingridi lastest: kuidas Ingrid oma lapse kuhugi sokutas ja kuidas Ingrid oma poja kuhugi pani…

  40. aga äge on see, et innununnu on kõige selle peale nüüd vait:)

  41. See on nüüd see koht, kus minagi pean ütlema, et hindan kohati ka mitte-anonüümsust: tahad provotseerida, tee seda oma nime all, eksole :)

  42. Ma ei oleks ignoreerimise koha pealt nii kindel. Nende ainus lugejaskond pole need, kes sellest tüdinud on. Ilma jäädes intrigaanist, vere- ja klatšihuvilisest anonüümsest, kes neile tagant kiitvaid kommentaare ja ‘vihjeid’ lõbustatult ja rahahimuliselt loobib, oleks nende jamadel ots peal, aga tundes inimrassi on selle juhtumise tõenäosus üpris pisike. Vasturindeks oleks midagi effektiivsemat vaja, kuid ma ei oska öelda, mis triki ära teeks. Ehk paremini toimiv blog.tr.ee, sest suur osa nende ‘edust’ tundub tulevat just poolikult ja valikuvabaduseta funktsioneerivalt blogide kogumikult, mille eesmärk, ma olen kindel, oli head, kuid välja kukkus i&i (sarnase vähemuse) tõttu üpris nirult.

Comments are closed.