0
Spetsdefektid (Ateena, Panathinaiko staadium)

Seniilsuse esimesed tundemärgid

Kohvipoest laekunud, avasin kodus koti ja mu nina täitis äsjajahvatatud Colombia kohvi ja äsjakaalutud tee lõhnade segu. “Sellest saaks hea pildi,” oli, küll vaid murdosaks, ent siiski esimeseks pähe torganud mõtteks…

See selleks – hoopis ühistranspordist tahtsin rääkida.
– Juba varem olen mõelnud, et miks bussipeatuste pink ei võiks olla seinast seina. Nüüd, pühapa’, vaatasin, et äkitsi on kõik putkad uueks saanud (mis vanadel viga oli?)… ja igas putkas ca. 2,5 inimese jagu pinki.
Disaineritel on üsna optimistlik statistika sattunud, et mis vanusegrupid meil bussiga sõidavad.

– Eile jäin ekspressbussi ukse taha, sest… raha ei olnud, et piletit osta*. Kägardunud sulanutsakat hinnates tundus, et piisab, ent 25 krooni sealt välja ei lugenud. Tuli trolliga sõita, see maksis “vaid” 20EEK (Jah, ma tean, et putkast on odavam, ent Hamburgeri-Nastja oli lahkunud teadmata suunas. Et mitte öelda – põgenenud sündmuskohalt).

Võrdluseks: Ateenas maksab pilet 80 eurosenti – selle eest saab poolteist tundi sõitu, metroo, modernsed trammid, bussid ning – ma olen enne küll virisenud Ateena üldise räpasuse üle – ühistransport on piinlikult puhas.

Äkki oleks aeg meilgi jälle olümpiamängud korraldada, saaks midagi korda tehtud taas?

* Diivan muutus armukadedaks ja ei läinud käima

5 thoughts on “Seniilsuse esimesed tundemärgid

  1. See on Tallinna uus linnaruumi kontseptsioon, mille järgi meil vanu inimesi lihtsalt ei ole.

    Pileti saad ka käest osta. Kui ma viimati bussis 20 krooniga juhile lähenesin, müüs daam esipingilt mulle pileti 10 krooniga. Mõlema võit: pileti alghind (putkas) oli 10 krooni, seega tema teenis 1 ja mina säästsin 10 krooni.

  2. 9kr on 10-paki ostjale.. (mäletamist mööda)

    aga vahest disaineritele on linnaisad käsu andnud – tervis igasse inimesse -> las seisavad püsti (nii mahub ruutmeetri peale rohkem kah)

  3. Mis fototehnikat sa nüüd kasutama oled hakanud, järjest ägedamaks läheb (mitte et ma võhik poleks) :)

  4. oh, see on kogemata – lihtsalt automaatne värvibalanss ja pikk säri panid end nii kokku :)

Comments are closed.