0
Veel üks lill

Kuritegelik mannetus (1)

Nonii, Tartu Raad on oma sloganile “Heade mõtete linn” veidikeseks ajaks (jõulu2)puhkust andnud. Kuidas muidu seletada ideed saata kõikidele tartlastele koju õpetus, kuidas nende infoserveris ringi tatsata. Püha jumal, a mis siis saab, kui inimesed kaotavad selle paberi ära ja eksivad Tartu Linna Internetti ära?

Äkki oleks teinud lehtedele suure bänneri “Kui oled eksinud, vajuta siia”, mis oleks uues aknas avanud selle sama trükise. Ma siinkohal tahaks eriti rõhutada sellise lahenduse loodussäästlikkust (rahulolev puudekahin publiku hulgas) ja oh imet! -võimalust kasutada interaktiiv-revolutsioonilisi lahendusi nagu näiteks hüperlinke (aplodeeriv hiireklikiplõgin saalist)…! Postikuludest ma pigem ei räägigi.

Okei, ma olen natuke liigmürgine võibolla, ma olen väga vähe maganud jällegi. Tõenäoliselt on olemas grupp inimesi, keda see kutsub Tartu veebi külastama, ja kes istuvad arvuti ees ja ajavad näpuga sealt bukletist järge…
Ent kui ma ei leia seda trükist hiljem veebist (mõnusalt kasutatavaks vormistatuna, loomulikult, klikkadi-klikk), tundub mulle, et ma ei tee kellegile kellelegi eriti liiga, kui seda lahendust Jaan Tatika nimelise pangekujulise plekkmedaliga meelen’ pean…

Tallinnal oli mingi sarnaselt totter projekt selle aasta numbri sees, ent ma ei viitsi linki otsida…

1 – Kui mannetus oleks karistusregistis kajastatud, saaks ma ilmselt hoobilt kuus kuud tingimisi (kolmeaastase katseajaga+vanade kingade konfiskeerimine). Mees ei suuda juba mitu kuud ära käia poes, et uued kingad ja jope osta… Võeh.
2 – jippikajee, maderfakker, hier tei kamm3!
3 – usun, et varsti hakkab ilmuma blogisme teemal, kuidas jõulud on kommertsialiseerunud ostupüha4
4 – umbes nädal peale seda tekib vastublogism, kus tuuakse välja, et jõulude mahategemine on nii meistriim 5
5 – ja siis ajavad blogid nädal aega hapukapsast üle ääre (Tekib 2 koolkonda – kodueestlased, kes räägivad, kuidas nad seda silmini täis on ja välismaale sattunud eestlased6, kes üritavad meeleheitlikult torust ja pumbast endale hapukapsast daunlõudida
6 – suvalisse välisriiki, noh… näiteks… ma ei tea, Trinidadi näiteks…

9 thoughts on “Kuritegelik mannetus (1)

  1. Tartu on tegelt isegi progressiivne, kui nad niimoodi interneti kasutamist õpetavad. Tallinnas on ilmunud ntks bukletid teemadel ‘kuidas hoiduda libastusmiest’ (jätame siinkohal arvutamata, kui palju oleks sama raha eest saanud liiva teedele külvata!) ja ‘kuidas hoida oma varandust varaste eest’ (jätame siinkohal arvutamata, mitu pätti oleks sama raha eest üsna tõhusalt kinni saanud püütud + arutlused teemal, et miks karistatakse neid, kes varastele üle küüru annavad). Nii et – Tartus siiski mõte liigub!

  2. Selle varanduse kaitsmise asjas võib ka meie käsi mängus olla, ent ma ei kaitseks seda selle pärast :)
    Kuriteoennetus on reeglina kasulikum.
    Ma ei tea küll selle bukleti sisu – kui see oli küündimatu, siis pole midagi parata. Idee iseenesest on õige siiski…

  3. Et kotil tuleb silm peal hoida, korteriuks olgu lukus ja ära jäta autosse igatsugu asju ripkile. umbes selline sisu oli. Et noh, juhuks kui mõni pole selle kõigega veel kursis ;) Ja libeduse vastu aitab, kui saapataldade külge liiva kleepida ning muidugi on kasulikud naelad lasta saapataldadele paigaldada jnejne. Ühesõnaga – paberiga libeduse vastu. Ja muidugi et kordamine on tarkuse ema. Või siis võõrastütar??

  4. Persse. St. sry. Mulle anti mingi müstiline veateade, kuidas midagi, st mitte midagi, ei saa näidata ja seepärast läks tuhandekordselt kõik ;)

  5. oligi props – panin mingi pasamüüjat iseloomustava stringi comment spam listi, ent erisõmbolid selles listis hakkasid kommentaari täielikku lisamist segama…
    nüüd korras…

Comments are closed.