0
Kontrastid

Cum louder

Tore ju, et mingi ülikooli põhitegevuse – õpetamise – tase on parem, kui administratiivosa tase. Mida näitaks see saadud hariduse kohta, kui kod. R.R oleks, kasutades äsjaomandatut, vaidluse kaotanud?

Kena ju, kui aktiivsed inimesed viitsivad teha n lõpueksami asemel n+1 eksamit – õigusteaduskonna kohtussekaevamist võib sellena vaadelda küll. Ülikool võib ju halada, et “on madu rinnal soojendanud”, ent kohtukuntsi õpetades peaks selleks valmis olema.

Ainuke negatiivne muutuja kogu võrrandis on eestlaste sovjetiajast päritud “rikas siseelu”: “Einoh, muidugi, tal on ju isa Sellise koha peal, blaah-blaah…”. Kui ise süsteemile ette jäävad, siis enim, mis nad suudavad/julgevad teha, on ärplemine kohalikus saunas peale kolmandat õlut, a la “panen nad, raisad, põlema! Hang selga sellistele, raisk!”.

Samas, kui need halajad ise mingi sitaga hakkama saavad, oleks nad esimesena, müts näpus, sama inimese ukse taga jutuga “kuule, sul on isa Sellise koha peal, aita välja…”

Jutt on natuke seosetu, unustasin õigel ajal magama minna. Juhtumis osaliseks olevat värsket cum laude omanikku ei tunne. Mentaliteediteemal särtsuvad ka Tram’i sarved.

5 thoughts on “Cum louder

  1. Need inimesed on kah lahedad, kes tasuta kõrgharidust laidavad “sest ega siin elus ei tule inimesele midagi tasuta kätte” vms. Mõnus self-defeating loogika.

  2. Hehee, kui paremini ei teaks, väidaks, et lounamaa teeb kellegi teise eest propgandatööd.

  3. Vererõhk peaks olema enam-vähem, surve ühtlane – kuskilt nagu ei külmeta vms. Millest selline küsimus?

Comments are closed.