Liiga palju sushit
Eilne “Kiika Köögi” sushikoolitus oli väga lõbus, ent viimase, tubli rullbiskviidi mõõtu fusionitüki kujutis ujub siiani silme ees…
Trivia:
– kilole keetmata riisile lisatakse ca 800-900g suhkrut (vt. kommentaare). Dieettoit? NOT.
– riisi ettevalmistamine on min. 2h
– värske kala: silm on selge, lihasse vajutatud lohk ei jää püsima, lõpused ei ole pruunikad
– võib vabalt ka paljaste kätega süüa, nagu pizzatki, ei pea pulkadega ponnistama
– viisakas ei ole juba hammustatud tüki teist poolt taldrikule tagasi panna
– ühisest kausist pulkadega riisi võttes tehakse seda suhu mittekäivate otstega
– riisiosa ei leotata sojas, see on juba maitestatud, kastetakse, ja ainult hetkeks, pealmine osa
– pulgad asetatakse taldrikule risti ainult surnule asetatud sümboolsel kohal
ma ikka päriselt ei usu, et sushit saab liiga palju olla. :)
Minu meelest on teda alati liiga palju:)
Sepp! Ma lõpetasin just lõunasöögi, pannud mingi hoiatuski!
mul õnnestus ka kunagi käia sushikoolitusel, kus selgus veel üks kibe tõde – nimelt ei saa naised sushit valmistada, sest nende kehatemperatuur on veidi kõrgem kui meestel ja see rikub riisi ära…Peale seda sai muidugi koolitusel kõik kirjutusvahendid kotti pistetud ja õgimisele pühendutud.
See kilo sushi kohta 800-900 g suhkurt on küll mingi eksitus.
Suhkrudoseerimine paistab jah natuke kõhedusttekitav – lõhnab uue suhkrutrahvi järele. Minu järeleproovitud retsept on : “one tablespoon of vinegar per cup of rice” nagu siin öeldud http://www.rain.org/~hutch/rice.html
Jah, suhkrukogus läks natuke sassi. 800-900g suhkrut lisatakse liitrile riisiäädikale, veel komponente lisades tuleb sushi äädikas
seda aga läheb kilo toore riisi kohta (mis on ikka üsna suur kogus) ca viiendik
Tibutriin, saab :P
tallinna kõige parem sushi on Zebras ja Silkis, sellele järgneb House, Spirit ja Ami-Ja
olen ka alati mõelnud, et sushit ei saa kunagi liiga palju olla – aga nagu me eile kõik nägime – SAAAB!
ma arvan, et neid reegleid on hea teada, et neid siis rikkuda. näiteks see sojasse-kastmise asi. selle järgi ei tohiks norirulle sojasse kasta, ainult nigiri sushi nn. riisipealset osa. aga norirull korraks läbi soja on njämm!
ja pulkadega on ikka parem kui ilma.
ja üldse – kas seda räägiti, et nina nuusata ei tohi ja luristama peab?
rõhk sõnal “leotama” – eesmärk on alles jätta ka riisi maitse st. nori, kus enam kihte eraldada ei saa, pistetakse kastmesse nii väheseks ajaks, et soja maitse ei tapaks riisi
nuuskamise kohta ei räägitud, luristamisest aga küll – jaapani saatkonna külaskäigud olla kaugele kuulda :)