0

Mökk@kökk.ee

Esiteks, #¤%&%/&#.. *

Teiseks – tegin süüa. Eksootilist. Ei, natuke teistmoodi eksootilist. Ja et tegemist ei oleks vaid igava jutukesega, lisan siia juurde ka pildimaterjali. Ei, mitte pärani piibrid, vaid ikka asjast. Ning samuti, mis oleks parem promotsioon, kui üks veike mitte- erootiline wallpaper tasuta ! ****

Niisiis, käärime aga käised ülesse, ajame pliidi kurjaks (ca. astmel 4/6 ‘st) ja asume aga tööle kallale!.

Komponendid
400g soolvees baseeruvaid läätsesid
400g “Letsho sealiha frikadellidega”
330g mulgipuder kõrnetega

kõrvale:
500g rjazhenkat (iz Sjaremaa)
240g Balti kilu juurviljadega tomatikastmes

lisaks kõrvale:
4-pakk heledat Black õlut (võimaliku/tõenäolise shoki leevendamiseks) ja selle loo kirjutamiseks

Lubatud mitte- erootilised tasuta wallpaper ‘id

Suuruseks kõikidel 1024×768, vasakult: (1) läätsed, (2) balti kilud, (3) mulgipuder kõrnetega, (4) valmis roog silmitsemas tähelepanelikult

Protsess
[[image:images/145_4476_keskmine.jpg:inline]]
Avada kõik konservid mõne vana-kooli avajaga, soovitavalt sellisega, millel saba hästi küljes ei püsi. Valada põhikomponendid kuumale pannile ja oodata…

[[image:images/144_4490_keskmine.jpg:inline]]

Tulemus
Esiteks rjazhenka. Tegemist on põneva joogiga, mida iseloomustab koorene konsistents, kefiirjas järelmaitse. Meenutab natuke suhkrustamata kondentspiima lapsepõlvest.

Kalakonserv osutub tänu Einarsile pettumuseks. Kui Einars on see mees, kes oleks pidanud need juurviljad sinna lisama, mida etiketil üsna lahkelt lubatakse. Samas korvab tehnilist sooritust ilmekus – keegi vaatab mind võileivalt lakkamatu huviga.

Põhiroog:
Esmalt leiame roast kõrned, mis annavad roale meeldiva pehme (seda ka hambaga tajutavalt pehme) maitse ja oodatult pekja keelepealse. Kogu roa maitse on ümar. Frikadellid (mõlemad!) on möödalask – ilma korraliku letshota, võibolla ka ilma sealihata. Selle nn. letsho teeneks on siiski edukas esinemine sidusainena.

Läätsed rikastavad rooga huvitava, kergelt metalse kõrvalmaitsega. Pilk prükkarisse kinnitab, et toodang ei ole villitud mitte tammevaati (tammise kõrvalmaitse puudumine!) vaid hoopis plekkpurki.

Eesti päästab au *****.
Mulgi puder on siiski see, mis roa koos hoiab nii tehniliselt kui kulinaarselt. Roog on kokkuvõttes kitjas ja tuima näoga. See võtab loomulikult maha punkte artistlikkuse eest, ent tehniline sooritus on sellest hoolimata suurepärane.

Punktid:
artistlikkus, ilmekus – 4/10
tehniline sooritus – 7/10
eesmärgipärasus – 9/10

Tulevikku näitab aeg. Kui see jääb viimaseks kandeks päevikus, paluks maha võtta 2 punkti tehnilisest sooritusest ja 7 punkti eesmärgipärasusest. Samuti viia maksimumi artistlikkus, kuna salakavaluse varjamine ilmetusega on boonus.

[[image:images/145_4507_keskmine.jpg:inline]]

* – mul oli see lugu juba poolenisti valmis, kui XP otsustas, et nüüd on restardiaeg… vana munn!**.
** – administratsioon loomulikult vabandab siiralt selliste sõnade kasutamise pärast, ent röögatus “vana türa!”*** poleks endas edasi kandnud seda tõelist emotsiooni ja oleks seega olnud teatud määral valetamine kallile lugejale.
*** – taas siiras vabandus, see oli vaid näide
**** – ka see on promotsioon ;)
***** – loodan, et mulgi pudru eesti põhiosaks arvamine ei tingi mulgi separatistide meelepaha ja rünnakuid

5 thoughts on “Mökk@kökk.ee

  1. Jään pikisilmi ootama mökk@kökk.ee joogindusnurka…

  2. ka mina ootan pikisilmi seda joogindusnurka. huvitav, kas odekolonnid kõlbavad tõepoolest juua?

  3. siin on väike oht – kui liiga kaua põletada, põleb ära just alkohol. siis ei ole enam mõtet juua…

  4. no vanarahvast teadnud, et vsjo sto gorit, mozno pit. ju siis ikka…

Comments are closed.