0
K.

Haldjatare ja draakoneid, aitäh

The Lord Of The Rings “uusversioon”
Kunagi jäi mulle silma info, et mingid die-hard LOTR‘i fännid on kolmest filmist lõiganud kokku midagi, mis peaks raamatuga rohkem kooskõlas olema. Ei leidnud kahjuks, vihjed on teretulnud seega…

Mis ma aga leidsin, on põhjalik nimekiri asjadest, mida filmis võrreldes raamatuga on muudetud. Tegemist ei olegi ainult mingi nokkimisega, päris palju põhimõttelisi asju on välja toodud.

Üks asi on ka endal varem pähe torganud: LOTR’is muutub sõrmust kandva Frodo maailmapilt hoobilt teises dimensioonis kulgevaks õudukaks, kus Sauron ta kohe justkui üles leiab. Huvitav, kuidas see sama olukord lahendatakse aga tõenäoliselt lähiaastatel ekraniseeritavas Kääbikus – seal laseb Bilbo päevi ringi, sõrmu sõrmes…

Eragon, Eldest, ??? (Inheritance trilogy)

2 head uudist ka selle nunnu LOTR’i “klooni” kohta:
– poodidesse ilmus ka Eldest‘i väike* versioon
film** peaks kindosse jõudma ca 2 kuu pärast, rollides näiteks John Malkovich, Robert Carlyle, Jeremy Irons, Djimon Hounsou (Midnite @ Constantine), Sienna Guillory (Jill @ Resident Evil: Apocalypse) (treiler, .mov, 66MB)

Mnjah, ühistranspordis Neverwhere, öökapil Eldest – uneaeg on limiteeritud…

Lõpetuseks üks kurvem teadaanne: endiselt on kadunud mu Pratchetti “Head ended” ja “Väikesed jumalad” ning Zelazny “Üksildane oktoobriöö” – anna palun vähemalt teada, kui mõni neist juhtub Sinu käes olema, tagasi võib ka tuua…

__
* – teate, mul on üks debiilne haigus – kui mul on olemas mingi asi, näiteks raamat, siis ma tahan, et ta järg oleks samast seeriast, sama suuruse ja kujundusmotiiviga. Ma oleks äärepealt Gaimani Coraline‘i ostmata jätnud, kuna ta ei näinud välja nagu need teised. Sundkäitumine?
** – oh, palun, ärge keerake kokku sellist odavat saasta, nagu juhtus Meremaa triloogiaga :S

15 thoughts on “Haldjatare ja draakoneid, aitäh

  1. Mul on raamatutest juba hea 10 aastat vist mööda saanud, aga kas selle sõrmusega polnud mitte nii, et õuduka tase oli pöördvõrdeline kandja vaimu tugevusega. Ehk siis äkki bilbo omas eeskujulikku tahtejõudu ja vaimutugevust?

  2. See Eragoni treiler jättis masendava mulje…

    Tõsiselt. Osa tundus olevat filmilindile salvestet — mõnus grain juures. Osa oli aga nagu eriti odava kodukaameraga — või siis oli keegi post-productionis sharpen filtril vindi üle keeranud.

    Ja siis oli seal see kohustuslik Kuri Onu, kes istus oma troonil ja jutustas filmi sisu ümber jättes pigem koomilise kui kurja mulje.

    A noh, Stefen Fangmeieril on see esimene film kah. Iseenesest huvitav, et tema esimeseks filmiks lavastajana on triloogia, mille esimene osa maksab umbes $100M…

    Palju IMDB hindeks ennustame? 3.5? 4?

  3. Kule, ma ei saa aru nüüd, kas see on valemälestus mul, aga kas ma lugesin kusagilt või midagi… Et kolmanda osa pealkirjaks pakutakse Ender? Hmh, võib-olla on tõesti valemälestus.

    Eile lõpetasin “Viimase mandri”. Muuhulgas. Aga muidu on kena. Ma lihtsalt ei laenuta T.P. raamatuid välja.

  4. “Ender”‘i nimes ma kahtlen tõsiselt – esiteks läheks see liiga sarnaseks ühe teise sarjaga (“Ender’s Game”, etc…), teiseks tunnistavat autor ka ise, et tal ei ole veel pealkirja…

    Elmer, filmi tehn. kvaliteedi pärast ma ei muretseks – on ju kod. Fangmeier just visuaalefektide looja olnud. Raamatu sisu poolest on Eragon lihtsam teha, kui LOTR.

    Mihkel, eks nad peavad ilmselt seletama, miks Bilbo nägemusi ei näe. Ise tegid endal elu raskemaks, ega raamatus Frodo ka midagi sellist ei näinud :)

  5. Kas Coraline peaks miskitpidi nende teiste järg olema? Ei ole ju vist, sihtgruppki peaks teine olema :)

  6. Mis selle “erinevuste nimekirja” sirvimisest selgub? Kõige enam see, et autoril puudub elu :P Pealekauba filme alati mugandatakse… Kah põhjus erutumiseks. Minu mäletamist mööda nägi Frodo ka raamatus nägemusi ja ka Bilbo iseloomule oli mõju tuntav- ei tahtnud ju viimane heaga loobuda sõrmusest”. Kääbiku ekraniseerimist ootan põnevusega. Isegi imestasin, et miks nad sellega ei alustanud – algas ju kogu saaga sealt. Raamatus oli ängistus ja saabuv hukk paremini tajutav kui filmis, seda ilmselt seetõttu, et Tolkien kirjutas raamatud sõja ajal.

  7. Sepp, kule, siin kirjutavad mingid imelikud inimesed. Sina postitad ilusa naisterahva neile ja neil jätkub silmi ainult pilbode ja eragoonide jaoks.

  8. Kääbikuga varem alustamist segas tänapäeva “triviaalsus” – õigused olid mingil teisel grupil/stuudiol/vms…

    Aabram, jah. A noh, on olemas kassi- ja koerainimesed. Ilmselt siis ka vastavalt haldja- ja draakoniinimesed :P

  9. Ja kui haldjad, draakonid ning muud kääbikud kõrvale jätta, siis sinu Clarkson mis peaks olema mu õe käes on hoopis minu käes :)

  10. ma püüan siin omal käel mementost üht “õiget” versiooni kokku lõigata…

  11. hehee, mcv, just paarpäeva tagasi oli sama mõte Memento teemal, on seal muidu asi nii et lihtsalt akkad tagant poolt juppe võtma ette poole või on asi keerulisem:)?

  12. mu arust ei ole seda võimalik lineaarselt kokku lõigata. mul oli ka selline idee kunagi. midagi jääb ikka valesti…

  13. no ma lõikusin mustvalged ja värvilised klipid lahti. siis tõstsin mustvalged ette ja värviliste järjekorra ajasin tagurpidi.

    nüüd on renderdamisel ainuke jama veel korralike seadete leidmine. sest need koodekid ja igast muud asjad ajavad pea täitsa sassi mul

  14. Memento kronoloogiline cut leidub erieditsioon-DVDl, aga ka endiselt hea tervise man olevas eeslivõrgus.

Comments are closed.