0
Balta

Selles osas: purjus porikärbeste debüüt

“Silver, kus on sinu vaaaaasak jalg… Luki alla tema maaaa-ha jäi… koos põr-na-ga”, jauras üksik mees autobiograafiliselt. Aed ta ümber lõhnas kevadiselt ja värskelt. “Üüüüüksi ma veeel kööörtsulaua taga, piiigad… piiigad…” Mees vaatas uduse otsiva pilguga ringi – ei kedagist. “Leeeeeidaaaa, tule seie!” Leeeeeeei-daaaaaa! Mutt, raisk, kobi välja, istu onu põlvele! Höhö!”

Ei kippu ega kõppu. Või noh, midagi siiski – aknast välja lennanud potikaas möödus napilt majaperemehe vasakust kõrvast ja kaevus pininal 4 senti sauna uksepiita. Silver vaatas suurisilmi potikaant, potikaas vaatas suurisilmi, ent ähvardavalt võbeledes, Silverit. Vaikus.

Äkitsi jõudis mehe kõrvu mingi veider kidin. Mees pööras ringi, vaatas esmalt tühje pudeleid ja laual lebavaid purupurjus porikärbseid*, siis meetrist rohutirtsu. Tühje pudeleid… meetrist rohutirtsu… tühje pudeleid… meetrist rohutirtsu… tühje pudeleid…

“Ei noh, hakkab jälle peale. Aeg magama minna.” Mõeldud-tehtud: Silver hiilis maja taha ja kukutas ennast professionaalselt läbi avatud akna magamistuppa. Üks käsi voodis, kere põrandal ja jalad otsapidi veel aknalaual – nii suikus ta rahulikku, sovhoosiunenägudega kaunistatud unne…

Tema Imperaatorliku Kõrguse Ekspeditsioonilaevastiku kapten Ptk’nakp väristas hämmeldunult tiibu ja läks hädamaandumises kergelt põrutada saanud vasakut koiba liibates väidetava kõrgtsivilisatsiooniga uut kontakti otsima…

* “Haha, Brzizzz, sa oled täis nagu tarakan” – “Söö eurokeeksi, Brzzz, ema on sul tarakan. Oeh, siiski, lähen vist parem jala koju…”


PS. Ka PÖFFI kavas olnud “Paradise Nowsai võõrkeelsete filmide kategooria Kuldgloobuse.
PM aga astub ennastsalgavasse võitlusesse Delfiga ja avaldab Kuldgloobuste-uudise pealkirjaga “Kuldgloobuste jagamisel võidutses homodraama”. Ja tulemus? Ärge tulge rääkima, et veebikeskkond ei suuna ise oma kommentaaride suunda ja taset…