0
Kurgirohi - maitsev ja kasulik

Fooooood! aka Homeriga köögis…

Et eilne söök tunnistati komisjoni (kaks ilusat naist ;) ) poolt söömiskõlbulikuks, riputan ta siia üles. Äkki läheb veel vaja. Agnessa nimetas seda luuleliselt küll hiina toiduks, ent ma defineeriks seda siiski kui kanapläust ingveriga (Chicken with ginger in)…

Vaja läheb:

tükeldatud toorest surnud kana (mida rohkem, seda mõnusam),
karrit (silma järgi),
ingverijuurt (paar juppi),
paprikat (1 päris suur),
šampinjone (5-7),
tomatit (4-5),
hapukoort (paras törts).

Selles järjekorras nad ka pannile astuvad… Lisada võib ka soola ja pipart (valget pipart näiteks natuke) jms. mis teile sünnis tundub. Sai ka punast veini valatud – nimi on keele peal, O’ga hakkas, hea tummine oli – aidake välja, Agnes või Kati (noh, sama mida meiegi naha vahele lakkusime ükspäev).

Tomatid peaks olema küpsed, tooreste tomatite puhul jääb asi natuke hapum, kui tore oleks. Ingverijuurt panna, noh, paar supilusikatäit (hakituna) umbes. Šampinjonid võiks olla toored – siis nad meenutavad rohkem seent, purgišampinjonid on rohkem nagu… purgišampinjonid. Hapukoor lisada siis, kui praktiliselt valma, et jääks natuke kooresem ja mahedam.

Kõrvale riis – leidsin poest mingi aurtöödeldud riisi (Parboiled). Väga mõnusalt sõmer jäi ilma igasuguse vaevata.

Pildiallkirjale annab selgitust Terviseleht. Muide, see lehekülg on tehtud ca 5-6 aastat tagasi – vat selliseid ilusaid lehekülgi tegime me Mask’is (R.I.P.) tollal :)

4 thoughts on “Fooooood! aka Homeriga köögis…

Comments are closed.