0

Seoses muusa haigestumisega jääb puänt täna ära…

Virin-virin… EPL on hakanud järjekindlalt avaldama uut koomiksit Viivi ja Wagner*. Juba mõnda aega jälgin seda ootusärevusega, et “noh???…. ei, seekord jälle mitte…”. Noh, et millal see nali siis tuleb ometi. Algul ma mõtlesin, et see on mingi noorte huviringi raamidest välja kasvanud projekt “Las laps joonistab…”, ent tundub, et ma eksisin – jäljed viivad Soome.

Ok, tänane strip, osades:

Wagner – ilmselt mees, ilmselgelt siga (loomulikult)
Viivi – ilmselt naine, ilmselgelt optilist illusiooni mängivatesse pükstesse pugenud pudeliharja nääl

Esimene vaatus:
Wagner: “Süga mind talla alt. Hästi mõnna on”
Viivi (vaatab tähendusrikkalt (punktiirjooneliselt) Wagneri talda)

Teine vaatus:
Viivi (sügab Wagnerit talla alt)
Wagner: “HRR!”

Kolmas vaatus
Wagner “Uuesti!”
Viivi (üsna pahane, sogased mustad mõtted peas)

Hmmm… still not king… Nojah, ent kuna nad, tsiteerin, “pakuvad eneseiroonilist äratundmisrõõmu: needsamad argimured, suhteprobleemid ja veidrused mis meil kõigil !“, siis katsume vaadata äkki asja sügavamalt…

Niisiis, peale aastaid kestnud abielu on nende suhe jõudnud mehele mugavasse faasi, kus ta saab olla lihtne mühakas, naine armastab teda sellest hoolimata. Naine pakub mehele mõnu** (siin oleks võinud kasutada mõnuallikana kukla sügamist, oleks võibolla aimatavam kontekst, kuna sugutil on samuti pea, mitte tald. Ent tont seda soome keelt teab muidugi…). Niisiis pakub Viivi Wagnerile mõnu, Wagner on seitsmendas taevas, ent oh häda, mees tõelise seana ei vasta samaga, nõuab uuestitegemistki!…

Eile aga lasti metatasandeid, semiootikat ja nalja vältides kärts peeru… WTF is that?

Samas tuleb tunnistada, et suudetakse eristuda teistest, puändiga koomiksitest…

* – Wagner? Mid kuradi pärast ta Wagner on. On see levinud mehe nimi Soomes? Või vaimustub koomiksi autor liigselt ideest, et teatud riigis peeti õigeks helilooja teoste mängimise keelamine, kuna helilooja fännide hulka kuulus ka üks täiskohaga riigijuht, poole kohaga maniakk-Schickelgruber?
** – mulle tundub, et tegemist oli blowjob ‘iga…

4 thoughts on “Seoses muusa haigestumisega jääb puänt täna ära…

 1. See see on, kui koomiksijoonistajal on kange tahtmine teha sotsiaalset satiiri, puudutades inimsuhete sõlm- ja valupunkte aga puudu jääb finessist ja fantaasiast.

  Lisaks on meil suures osas soomlastest absoluutselt erinev huumorimeel. Lambist ei suuda ma peast nimetada mitte ühtegi viimase paarikümne aasta jooksul nähtud soome huumorisaadet, mis oleks reaalselt ka naljakas olnud. Ei, midagi siiski on olnud, aga hetkel ei meenu.

  Aga võib-olla on tegu vanajumala irooniaga, kes andis soomlastele tuhat järve, sada suusamäge, ühe Nokia ning null huumorimeelt.

 2. Seda ei saa kohe kindlasti öelda, et soomlastel huumorimeelt pole – kui vaadata MTV3 ja Nelonen pealt näidatavaid Soomes tehtud reklaame, siis nende hulgas leidub ikka väga häid pärleid. Eesti omad ei jõua ligilähedalegi.

  Aga samas kui nüüd natuke võrrelda Eesti ja Soome huumorisaateid, siis ei ole neil ikka eriti suurt vahet – stiil on enamjaolt sarnane.
  Vesa-Matti Lori mängitud Uuno Turhapuro ja meie Dan Põldroos Wremjast on ikka äravahetamiseni sarnased. Soomes juba ammu lõppenud “Kummeli” ning ka mitmed muud (Pulttibois jne) ei erine suurtki näiteks “Kreisi raadiost”.
  Võib isegi öelda, et näiteks Pulttibois oli kusjuures väga tasemel huumor – midagi sarnast võib vast leida juba Briti tegelastelt – Smith And Jones jms. Väga palju on siiski kinni inimese enda huumorisoonest, ise näiteks eelistan põhiliselt just Ameerika sit-com‘e ning Briti huumorist väga palju, Eesti ja Soome “huumor” mulle suurt korda ei lähe. Aga noh, mis mina ka tean, ma ei kuula ju “Meie mees”-tki :P

 3. reklaamid, olen isegi märganud, on soomlastel oluliselt paremad. võibolla siin taga on kuidagi raha (eesti reklaamiklient kulutab raha pigem maksimaalsele eetriaja kokkuostmisele, kui idee väljatöötamisele + raha on vähe nagunii?)

  Eesti ja Soome keskmine huumor on sarnased st. mittenaljakad. Teaduslikku tõestust võib leida sellele vaadates näiteks enesetappude arvu :P
  Eelistan britte…

Comments are closed.