0
Nael: ei päeva-, ei koera-...

Jah, ta on lurjus, ent ta on meie lurjus

Eile tõstatus küsimus, et mis loom see Sepp tegelikult on? Anname siis vastust…

Juba ülaltoodud lauses peitubki esimene ja põhiline möödalask Sepauuringute üllas teadusdistsipliinis – ekslikus eelduses, et Sepp on loom. Tegelikult on Sepp lind, kes paigutub kuskile pekitihaste (lad.k. Parus lipidia, ingl.k. fat tits) ja nilbjutulindude (lad.k. Avis vulgaris (aga ka Stercus accidit)) vahele. Mõned aastad tagasi täheldati ka mõningaid suitsupääsukesele iseloomulikke jooni, ent antud sundkäitumisest õnnestus tal vabaneda…

Mõningane sugulus emuga – lennuvõimetu, tugevad jalad, pikk kael, vanemate pesa Emumäe lähedal. Muide, vähetuntud fakte teile: ka Chuck Norris (Primum nocere kungfuae) on säilitanud mõningase emudele iseloomuliku, geneetiliselt edasikanduva omaduse – tapva jalalöögi.

Lisaks on Sepal nokk, et ta nupp nokkida saaks, ent põhiliselt on nokk siiski selleks, et sealt lõhnad tuleks… Mis viib meid sujuvalt järgmise teadusharu juurde – intressid sotsiaalkapitalilt. Tõepoolest, just täna tahaks toretseda, kenitleda ja laulda halleluuja-teemalisi laule. Sest mis ei sobiks siis paremini kokku, kui reedene päev ja südant röömustav (ja maksa kurvastav) tänuväärne teadustöö!

***
Pealkiri torkas pähe peale EPA teise põhjuse lugemist.

Ei, mulle ei meeldi Ilves ka. Ei, ma ei arva, et suudetakse see eestlastele omane ärapanemine peatada ja kolmas variant leida. Jah, see on küüniline ja naljakas, et ärapanemismentaliteedist rääkis Varek. Mees teab, millest räägib :P Jah, ma üritan seda teemat rohkem mitte puutuda…

9 thoughts on “Jah, ta on lurjus, ent ta on meie lurjus

 1. Tõesti, selles teadustöös on leitud täiesti OLULINE positiivne korrelatsioon. Meenutagem – toonekured ja suurem sündimus… M.O.O.T (mida oligi oluline tõestada)

 2. if M.O.T.T != J.O.K.K then
       väide = M.O.R.T
  end if

  (mida oleks riskantne tõestada)

 3. heh, kirjutis on iseenesest vahva, kuid ma ei saa mainimata jätta seda vanasõna kassist ja ta sabast… :P

 4. et “kes kassi sabast tirib on a) infantiil b) imbetsiil e) muidu debiil c) lihtsalt värdjas” ?

 5. minu meelest tõid sina kassid teemasse sisse…
  ps. ma ei tea ühtegi vanasõna kassist ja sabast

 6. vastava tasu eest (tasu sõltub riskigrupist) kergitan saba looma liigist sõltumata!

Comments are closed.