0
Kooli kokkutulekul oli ka näitus...

Lühhike öppetus, enne köikke neidistelle

Lühemat sorti seelik: +5 punkti
Lahtise suuga nätsu närimine: -6 punkti

– –
Austan Evelyn Sepa otsust oma eraelu – võimalik rasedus – ajasopanduses mitte jahvatada. Samas jääb mulle natuke arusaamatuks tema selleteemaline blogisissekanne. Antud maailmakuulsal pildil presenteerib Madonna ikkagi OMA last – kas me võime siis võtta seda kui vihjet, et Evelyn ikkagi ootab last, ent selle saamislugu on ebatavaline?

You’ve missed a lot of fun, luv’… :)

– –
Oletame, et keegi on eraelus oma poliitilistelt vaadetelt üsna radikaalne ja keeldub teise poole argumente isegi lugemast-kaalumast. Oletame nüüd, et ta töötab toimetajana suure auditooriumiga avalik-õiguslikus kanalis. KUI kindlad me saame olla, et meile pakutav info pole “ära” toimetatud?

5 thoughts on “Lühhike öppetus, enne köikke neidistelle

  1. Kui sa ootad vastust, siis peaksid küsimust täpsustama – mida sa täpselt siit pead tühisõnaliseks või siis ilusateks sisututeks sõnadeks?

  2. Sepp, nii palju kui ma tema toimetatud uudiseid olen vaadanud, jääb ta seal neutraalseks. St. ei sega jõhkralt omavahel tööd ja isiklikke vaateid.

    Sest iga ajakirjanik, päevalehe peatoimetaja, uudistereporter või dokkfilmi režissöör omab ka siiski isiklikke arvamusi ja tema professionaalsuse tunnuseks on see, kui ta neid vaateid materjali valikul peale ei suru (Michael Moore’i “dokkfilmid” on parim näide propagandast, isegi kui ta ideed on tihti õiged).

    “Ära” toimetamise vastu aitab sama uudise erinevatest allikatest omandamine, seepärast ongi võõrkeelte oskus hädavajalik. Ja seepärast tuleb nt. ainult vene keelt kõnelevate kodanikega ka tööd teha, et nende ainsaks uudisteallikaks ei jääks Venemaa “neutraalsed” ja “objektiivsed” kanalid.

  3. Noh, siis on korras – konkreetse persooniga. See ei olnud mõeldud isegi süüdistusena, vaid puhtalt palli õhku viskamisena. Ma isegi EI SAA süüdistada, isegi kui ma tahaks – ma ei ole telekat vaadanud ca 2 aastat, seega mul puudub igasugune reaalne info…

    Pealegi, ma pole kunagi arvanud, et inimesed ei saa oma tööd ja isiklikke vaateid eraldi hoida. Hea näide on mul juba varasemast: üks inimene, end. kolleeg, kes on ära teinud IMHO suure töö Eesti liitumisel EL’iga, on vist minule isiklikult teada olevatest inimestest ainuke, keda võiks vabalt natsiks kutsuda. Ma isegi arvan, et tänu tema väga kriitilisele hoiakule EL’i ja sellega liitumise suhtes jäid meil mõned eurolollused tegemata…

    Aga kahtlus alati jääb. Mis on isegi hea – see sunnib infosse kriitiliselt suhtuma ja vajadusel teisi allikaid kontrollima…

  4. Inimese kohta, kes pole 2 aastat telerit vaadanud, loed sa sel juhul kolepalju lehti. Või miskit. Ma olen vahepeal paar päeva Eestist ära, tulen tagas ja – hoplaa! – ei ole enam üldse käru peal ega saa aru kellest või millest jutt.

Comments are closed.