0
Bondi-tüdruk punases
1
Hall Flickr (kasutaja pole sisse loginud)
2
Minimalistlik Flickr (sisselogitud kasutaja vaatamas enda fotot)
3
Mõlemad aktiveeritud (sisselogitud kasutaja, vaatamas võõrast, näiteks Rivo fotot)

Muuda Flickri väljanägemine fotokesksemaks

Flickr‘i, kui fotosaidi kujundus ei ole mulle kunagi eriti meeldinud – ümbritseda pilt kärtsude siniste ja punaste kirjadega ning lisada kõige selle alla valge taust, mis pikal tarvitamisel “lumepimedust” tekitab – segab. Jah, ka siin on valge “sein”, ent külastaja ei veeda siin aega rohkem, kui leht-kaks korraga.

Kuna XXL-reede andis rohkem aega Flickr’i kontodel ringihulkumiseks, tuli see pseudoprobleem lahendada. Kiire otsing leidis lisavidina nimega Stylish, mis laseb kasutada endatehtud CSSi. Installi ja restardi Firefox.

Järgmisena tekitasin kaks CSS‘i, millest üks muudab kõik, va. näidatav foto, “kahvatuks” (Greyr) ning teine (Mini) kaotab enamuse elemente üldse ära. Järgmistel lehekülgedel on ka näidised.

Tulemus ei ole ideaalne, ent soovisin, et lahendus oleks võimalikult lihtne (üks plugin, javascripti ei muuda). Näidised ja kood on järgmistel lehtedel – ettepanekud on teretulnud, ma ei ole mingi CSS-ivõlur, mis kardetavasti paistab ka koodist.

PS. Neid peaks saama kasutada ka Operal (userscript?) – vähemalt userstyles.org sellise nupu tekitas. Kuidas sel juhul mugava sisse-välja lülitamisega lood on, ei tea…

2 thoughts on “Muuda Flickri väljanägemine fotokesksemaks

  1. Noh tore et sellise asja nüüd avastasid, aga Operal on olnud “oma stiilide” kasutamise võimalus juba mitu aastat – väga abiks asi kui satud lehele, kus roheline tekst on punasel taustal vmt röögatus silma kraabib.

  2. Oh, _põhimõtteliselt_ saab isegi IE’s. Tavaliselt ei viitsi sellega lihtsalt keegi tegeleda…

Comments are closed.