0
Sensia 100 + välk + kross

Essa!

Tänase blogimisvõistluse ma raudselt võidan: valisin vastaseks Rivo, talle ei öelnud ja arvestades ta postitussagedust – victory is mine! :P

– Futurama esimene pikk osa Futurama: Bender’s Big Score! pole kaugel, treiler via Popop
Peatselt on meilgi kinodes Neil Gaimani Stardust
Kiisu!
– muide, see Preili keerutab nüüdseks nagu Sepp soovib

Kui kellelgi on hea õpetus Mac’i ja PC värvide “ühildamisest”, andku teada – viimased punased-oranžid fotod on Safaris (tunnistab profiile) ja Firefoxis (ei tunnista) ikka väga erinevad, kuigi sai nagu sRGB’ks konverditud pildid…

17 thoughts on “Essa!

  1. Nüüd siis on selgunud tõsiasi – vasak ajupoolkera puudub täielkult. Ma ei saa kuidagi aru, kuidas preilit vastupäeva pöörlema panna. Aga noh, kui loogikat pole, siis ei saagi ju aru saada…

  2. aga mida see tähendab, kui pöörleb nii üht kui teisipidi? (vastavalt sellele, kuidas soovida). kas see tähendab automaatselt lõhestunud isiksust?

    nii palju küsimusi, aga ainult üks keerlev preili…

  3. keerleb esmalt päripäeva ja siis kui keskenduda saab ka vastupäeva keerutama.. püüdsin ta seisma panna.. see veel ei õnnestunud – läbirääkimised käivad ;)

    lõhestunud lõhestunud, ega sa muidu ei kondaks mööda blogisid ja virtuaalmaailma ;)

  4. preili vehib jalaga paremale-vasakule ja vahepeal teeb mõne tiiru ka kui liiga hoogu satub..

    P.S – kust nupust valgus põlema käib?

  5. Äh, mul sama asi, tugev parema ajupoolkera domineerimine. Kui pikalt jõllitada ja üritada aru saada, mis krdi valemiga keegi tädi vastupäeva pöörlemas näen, siis mõneks sekundiks suudan teda isegi nii näha, aga õige pea hakkab clockwise pöörlemine jälle pihta…:D

  6. oh oleks mul kodus selline preili, keda saab vastavalt oma soovile keerutama panna. (whew). stardusti filmi suhtes on mul aga trailerite alusel suured kahtlused – eriefektide ja romantika juurde on ununenud vist lugu panna.

  7. jajah, loodetavasti ei tule selline… Eragon jälle. tolles oli lugu niigi vähe, seegi unustati ära kasutada…

  8. vaadake tädi jalgu mingi aeg (varjude mäng?) ja siis kogu pilti ja tädi keerutabki end teistpidi.

  9. sepp, sRGB palett/profiil/misiganes ta nimi on tuleb minuteada pildile KÜLGE keevitada, photoshops oskas seda minumeeles.

    aga võin ka puusse panna, uurisin seda teemat paar a tagasi viimati.

  10. profiili on mõtet külge keevitada ainult siis, kui pilti töödeldakse/vaadatakse edasi ainult sellise softiga. http://marvetaarium.uniprint.ee/stories/storyReader$111 . Miks aga Safari ja FF pilte erinevalt näitavad (isegi mac-only kontekstis), selles osas jään praegu vastuse võlgu. Mingi tüüpiline värviruumidega sokerdamise probleem ilmselt. Vanasti vähemalt räägiti web-safe värvidest.

  11. Googeldamine räägib, et Safari vaatab pildis olevat profiili ja teeb teisenduse display profiiliks, FF mitte. Kui profiil välja rookide näiteks sellestsamas tüdrukupildist, siis näeb seda nii Safaris kui FF-s üht, seda kehvemat, ehk FF moodi.

  12. hmmm… peab katsetama. ma eeldasin, et kui ma konverdin “kehvemasse” profiili – sRGB, ja panen selle ka kaasa, siis peaks mõlemas olema asi sama

  13. Nagu ma aru saan, kohtleb FF piltifaili nii, nagu oleks see kohaliku ekraaniprofiili järgi salvestatud. Kui keerata kohalik display sRGB profiili, näitavad Safari ja FF ka samasugust pilti.

  14. see preili on paras creepy asi. Keerelb muudkui vastupäeva, aga kui veidi keskenduda, keerutab ka päripäeva. Esimese hooga arvasin, et mingi trikk… Aga üldiselt vastupäeva. Seega loogiline, faktidele orienteeritud, turvaline?

Comments are closed.