0
Nukufilm. Now in Stereo! (tänan tundmatut fotograafi, kes oma "välku laenas")

Küsimärgi-eri?

Mnjah, eelmise nädala raudselt parim siia juhatanud otsing: Klassikaline seks. Mis see vastus peaks olema? Vaginaalne? Misjonäripoos? Eelpoolnimetatud ühise nö. 2-in-1 komplektina?

Fotost (tehtud Nukufilmi 50. juubelil): ma ei teadnudki, et eestlased stereo-nukufilmidega maailma esimesed on. Kuna ma stereot ei näe, siis ei oska kommenteerida, kuidas oli. Kas keegi lugejatest nägi? Oli äge?

Tore, et ma fotodel vigu vähemalt hiljemgi märkan. Mis ei ole tore: neid vigu ma olen juba teinud. Kas korduvaid vigu võib stiiliks nimetada?

6 thoughts on “Küsimärgi-eri?

 1. kui sa tahad midagi stiiliks nimetada, siis sa ei saa seda enam veaks nimetada. seega rangelt võttes oleks vastus sinu küsimusele ei. sest on ju oma olemuselt “viga” ja “stiil” täiesti erinevad asjad. defineeriv lahknevus ilmeb teadvustusel – viga on miski, mille tegemist sa endale tegemise hetkel ei teadvusta; stiil seevastu on teadvustatud otsus, isegi kui antud konkreetse kehastumise puhul teadvustus puudus (näiteks oled teinud teadvustatud otsuse olla lohakas).

  seega kui kasutatud mõisteid mitte nii rangelt võtta ja küsida näiteks “kas võin nimetada stiiliks midagi, mida teised nimetaksid veaks?” siis oleks vastus jah, eeldusel, et selle “veaga” kaasneb vastav teadvustamisaste.

  samas

 2. tead, su pilt meenutab mulle stseeni multifilmist, vist Shreck, kus hiired panid prillid ette ja vaatasid plahvatust. samad ilmed siin.

 3. doh, õige, naisinime – juba pilti tehes tundus see hirmsatmoodi tuttav, see stseen… :)

  mcv, on olemas palju “miskeid”, mille puhul sa juba tegemise hetkel tunnistad endale, et see on viga… ent what the hell… :)

 4. wallanc & gromit oli siiski vist multikas.. või siis seal ka. see, kus nad kuu peale juustu järele sõitsid

 5. no hulga inimesi argumenteeriks, et keegi ei tee ühtki viga teadlikult. ehkki sa hiljem võid avastada, et su tegu oli viga ja kuigi sa võid tegutsemise hetkel tunda, et see on analoogne situatsioonidega, mida sa minevikus oled pidanud veaks, siis ikkagi otsuse tegemise hetkel sa ei tee ühtki vale otsust ega viga teadlikult, sest inimene lihtsalt pole nii irratsionaalne.

  iseasi, kas see argument ka pärismaailmale vastab, aga mõned onud nii igal juhul arvavad.

 6. tehakse ikka ja teatakse, et see on viga. lihtsalt loodetakse, et ei jääda vahele või pääsetakse tagajärgedest.

  inimene on kõige irratsionaalsem loom sellele maamunal

Comments are closed.