0
Lahkunu viimased sõnad.

IN MEMORIAM: Postimees 1857 – 2007

Täna lahkus peale rasket haigust* meie seast palavalt armastatud ajaleht “Postimees”.

Hüvastijätt lahkunuga laupäeval, 15. detsembril, krematooriumites üle Eestimaa, leinavate tellijate tualettides ja puuküttega kodudes.

* – kollatõbi

19 thoughts on “IN MEMORIAM: Postimees 1857 – 2007

  1. see kollatõbi on jah huvitav asi. aga kas ajakirjandus pakub seda mida inimene tahab, või inimesel tekitatakse vajadus kollasuse järele. kõik mis särab ja hiilgab, läheb peale. olgu selleks siis kasvõi Hilary sätendav ninakoll. igatahes varsti vist ei olegi enam netilehena miskit lugeda, EPL veel on nagu valge leht, aga mulle isiklikult on raskestiseeditav nende veebi struktuur.

  2. Noh, olen varemgi seletanud, et kõige parem on hääletada jalgadega, nagu ütlevad anglosaksid. Ehk siis: “Postimehe” mittelugemine ja mitteostmine on parim variant näidata üles oma põlgust. Mul on heameel öelda, et lõpetasin PMOnline’i külastamise vist umbes 4 aastat tagasi. Päevad on peale seda helgemad.

  3. postimehe töötajad on vist ainsad, kes ei taipa, et lugeja seostab kõike, mis postimees.ee lehel ilmub ka paberlehega. kuigi elu24, online ja paberpostimees on mu teada kolm eri asja. tegelikult on aga lugu nii, et paljud küll kiruvad ja väidetavalt boikoteerivad, aga külastused ja klikid (kas ka tellijate arv, ma ei tea..) aina kasvavat..

  4. sven, a sa proovi nii, et kohe üldse ei loegi neid uudiseid? vaata, kas saab nii ka hakkama?

  5. olen proovinud, välismaal näiteks mõned nädalad. aga mulle ei meeldi.

    on ju normaalne, et inimene tunneb huvi, mis toimub riigis, kus ta elab, eksole? milleks üleolevalt poliitikat ignoreerida ja selle tõttu lihtsalt teadmatuses elada? mille põhjal sa hääletad, kaur? kas valimisplakati näopildi järgi või sõbra soovituse järgi või selle järgi, mida keegi nelja aasta jooksul on korda saatnud? mina hääletan selle viimase järgi.

  6. Ilma lehte lugemata saab VÄGA HÄSTI hakkama. Tõepoolest, mõned korrad nädalas Aktuaalset kaamerat ja kogu asi on teada ning selge, ilma lehtede kollatõveta.

  7. jah, etv24.ee on päris tubli, aga liiga tihti ilmub seal toimetamata pressiteateid kahjuks. veiko – igaühele oma, eksole, mina näiteks ei viitsi üldse telekat vaadata.

    muide, on olemas ka selline tore uudisteportaal nagu kalev.ee, mille peatoimetajaks on päevalehest kinga saanud hankewitz :D

  8. Hmmh, mina näiteks lehti loen vast kord-paar nädalas, muul ajal kuulan raadiot. Ma ei oska praegu peast ühtegi asja nimetada, millega Postimehe veebiuudised ER või Kuku uudistest üle oleksid. Küll on AK ja ER uudistes hea see, et päris- ja vale-Hiltonid filtreeritakse juba enne vaataja/kuulajani jõudmist targu välja.

  9. ma ei saa neid kunagi ignoma korralikult – mu hommikurutiini sisse kuulub esimesena kohv + koomiksid. lisaks ka “above the fold” uudistest silmaga üle laskmine, et kas midagi Põrutavat on toimunud. Kui prominentseimaks uudiseks on see, et mingi tsikk nokkis nina, siis tõstab ekskremendid keemistemperatuurini küll…

    A noh, omamoodi põnev mäng ka – et kas saab veel madalamale minna. Või nagu Rivo kommenteeris – selle lati alt läbi jooksmiseks on juba labidat vaja…

  10. Veiko said on 17 Dec 2007 at 11:52:
    Ilma lehte lugemata saab VÄGA HÄSTI hakkama. Tõepoolest, mõned korrad nädalas Aktuaalset kaamerat ja kogu asi on teada ning selge, ilma lehtede kollatõveta.

    Heh, ülevaate asjadest saab ka Ärapanijat ja Pehmeid ja Karvaseid vaadates. :-D

  11. Praegu on tõesti Postimehe esilehel kollaste ja tavaliste uudiste tasakaal paigast ära. Tarbija24 reklaamimiseks on paremas veerus üks pildiaken, Elu24 jaoks 6, lisaks on neid pikitud keskmises uudisteveerus nn. “tõsiste” uudiste vahele.

    Postimehe päästmiseks võiks olla vastupidi, piisaks ühest-kahest Elu24 reklaamist. Teine võimalus, vahetada online-uudiste pealkirjavooga kohad, nii et südametunnistust kriipivad pealkirjad jääksid värskelt avatud esilehel nähtamatumaks. Praegune parempoolse veeru tähtsusjärjekord on: 1) Elu24, 2) reklaamid, 3) väike õnnetu Tarbija24, 4) uudised, 5) videouudised, 6) muu.

    Lisaks muutuvad tõsiste uudiste pealkirjad esilehel aina suuremaks.

    Palun tooge meile tõsine veebileht tagasi! Ma loen Postimehe võrguväljaannet vanast rasvast, aga otsin tõsiselt alternatiivi. Kuigi kollased uudised võivad tõsta lehe loetavust või klikkide arvu, kaotate samal ajal lehe vanu fänne, kes jäävad ühtlasi tühjusesse rippuma.

  12. kui vaadata neid pilte hillaryst või mis iganes preili nimi oli, siis tundub et on just midagi ninna tõmmanud. peale seda ikka nina sügeleb (filmidest näinud). Nii et äkki ikka ületas uudiste läve :)

  13. Mina lisasin mõned nädalad tagasi oma AdBlocki ignore listi “http://www.postimees.ee/foto/elu24/”, aitab hästi.

  14. nojah, aga lehed teatavasti on eestis eraettevõtjate käes ja eraomanikud soovivad kasumit teenida. teades pisut online meedia tausta, on kurb tõsiasi, et kollaseid uudiseid loetakse kordi enam kui tõsiseid. samas, enamik inimesi kollaseid uudiseid enda sõnul vihkab. siin on sama effekt nagu Kroonika ja SL õhtulehega. Kõik põlastavad nende kollaseid lugusid, aga läbimüük on neil korralik. Nii ete ega peegel süüdi pole kui lõust viltu on.

Comments are closed.