0
Taavi Tulev (kel uus plaat varsti väljas, muide)

[digi]-portreed

Esmalt vasakus nurgas poksija Jänes Võrdõiguslikkusministeeriumist: kas keegi viitsiks protestida Stilettojooksu reglemendi? Ma osaleks, kui reeglid ja jalad lubaks – mõtle, kui paljudele seksikatele naistele saaks nalja teha. Kahjuks on pahkluid spordiga piisavalt pahupidi keeratud, et saatust igaks juhuks mitte narrida…

Põhiteema juurde… Viimasest [digi] jaoks tehtud portree postitamisest on päris palju pikselid kõvakettale voolanud (kõik digi.ee’le tehtu). Urmas Kukk, Andmekaitse Inspektsiooni pealik, jäi vahele sest… ma ei teagi. See foto sai selline, et kontekstiväline kasutus “subjektile” eriti kasuks ei tule. Vähemalt selline mõtteosa ta jutust kõlama jäi. “Kontekstisisene kasutus” on näha arhiivis: .pdf, lk 24-25

Heiki Ernits jäi vahele, kuna pilt tuli lihtsalt… kasin. Ei saanud hakkama – väike kontor, käimas herr Ernitsa juubel, kohustuslik välgukasutus, esialgse idee ärakukkumine ja uue mitte-teke. Minu meelest nõrgim, mis digile tehtud. Kurb.

Ülaloleval fotol siis Taavi Tulev, intekas kellega just lettidele jõudnud mainumbris (05/2008). Ei saa öelda, et protsess eriti ülev oleks olnud – ilmselt jäi mu’st mulje kui järjekordsest (digi)laksijast :) Esimese idee teostus, välguga jälle, kuulus kategooriasse “epic fail“, teise puhul tuli korduskaadreid väga palju – kui subjekt on heledalt tagant valgustatud, siis ma lihtsalt ei näe täpselt, kas ilme on olemas ja tulemus terav (madal iso->aeglane säri, ajakirja jaoks ei riskinud tundlikkust väga kõrgeks ajada kohe). A pilti on vaja. Piip-tudish! ja järgmine “noh, peaaegu” kaader kaardil…

Välgu kasutus tuleb selgeks õppida. Võib-olla ka üks suur “lamp” hankida. Praegu läheb valgeks, a pooleteise kuu pärast hakkab taas pimedamaks minema… :)