0
Pime

Kõva ketas vs. pehme aju. Abi vaja.

Plaan panna arvutisse teine ketas ja asjad ümber installida. Soovitusi? A la et
– üks peaks olema kiire, 10 000 pöördega WD Raptor,
– millel paikneb süsteem ja programmid ja pagefile
– ja teine võib olla aeglasem, millel asuvad failid ise?
– Ja pagefile, või kuidas teda raiska iganes nimetatakse, peaks asuma teisel partitsioonil, et vältida defragmenteerumist?

Mis ma veel teadma peaks? Hinnavaatluse vastav foorum on selgelt infost üleküllastunud minusuguse kodukasutaja tarbeks…

Milline on hea ja usaldusväärne… ei… usaldusväärne ja hea väline ketas?

12 thoughts on “Kõva ketas vs. pehme aju. Abi vaja.

 1. usaldusväärne on selline väline ketas, mida on 2 tükki. punkt. muudele küsimustele ei oska vastata, sest koduarvutit ostsin viimati 7 aastat tagasi ja too oli siis juba ka vana.

 2. Minu 5 senti:

  – Mitte lihtsalt Raptor, vaid Velocity Raptor peaks see main HDD sul olema.

  – Optimaalseim on teha tõenäoliselt selle kiire ketta füüsilisse algusesse pagefile jaoks eraldi partitsioon (tegelikult on see siis _esimene_ partitsioon I would guess) ja siis teine suur partitsioon OS-i ja muu jama jaoks.

  – Aga mina oma laiskuses olen lihtsalt ühe suure partitsiooni teinud ning page-file’i seadistanud lihtsalt staatilise suurusega kohe pärast windowsi installi ja nii ta satub suhteliselt ketta algusesse (koos enamuse windowsi failidega). Peaks olema nii kiire access kui ka no fragmentation sellise lahendusega.

  – Välise kettana olen ma pikemalt kasutanud WD MyBook PRO seeriat.

  5.13kr ja üks pilsner palun:)

 3. Nojah… yldselt yks v6iks olla V2ga Kiire (n2iteks soovitatud WD) ja teine v6iks olla lihtsalt kiire. Aeglaste ketast pole küll mõtet panna. Raha on odavam kui n2rvivrakud mida sa aeglase ketta taga oodates ja arvuti “venimise” peale vihastades kaotad.

 4. Well, mina soovitan investeerida RAID süsteemidesse. Peale kiiruse on märksõnaks ka stabiilsus ja informatsiooni säilimine.

  Mina olin taolise valiku ees ca pool aastat tagasi. Välisele kettale ei hakanud kohe üldse mõtlemagi, sest USB ja firewire (okei e-sata v.a) on ikka suht aeglased ühendused.

  Niisiis otsustasin endale kiirema kettana soetada 640GB WD6400AAKS mudeli kasuks. Ei ole pidanud kahetsema.

  http://a.slickdeals.net/attachment.php?attachmentid=107065&d=1216171872 – pane 2xWD6400AAKS RAID0-i ja saad sama tulemuse kui kallima ja väiksema mahuga Raptoriga.

  See teema, et 10 000 pöördega Raptor on kui JUMAL kettamaailmas, ei vasta enam tõele :)

 5. @Andres RAID0 korral küll info säilimine märksõnaks ei ole.
  @Sepp Raptor on lärmakas ja läheb üsna kuumaks. Ma neid uuemaid muidugi ei tea, vbla need ei lähe. Pane parem mõni 32mb puhvriga 500gb+ ketas, nende kiirus pole ka enam sugugi häbeneda. Mälulünk ei võimalda praegu konkreetset mudelit soovitada, äkki pärast tuleb meelde.

 6. “Well, mina soovitan investeerida RAID süsteemidesse.” — mina ei soovitaks. RAID ei ole mänguasi ning tegelikult töötav kontroller maksab vähemalt viiekohalise summa raha. Odavamad tekitavad lisariske rohkem kui ära võtavad.

 7. mina ostaks NAS korpuse ja viskaks data ketta/d sinna sisse, lisaks saaks sinna külge pista printeri ja seda võrgule jagada, kasutada seda meedia/faili serverina mis oskab ise streamida (näiteks videosid sinu telekasse, muusikakeskusesse muusikat jne), laadida sinna faile/torrenteid internetist, kui sa ei ole kodus ja/või su arvuti ei tööta, kopeerida mälukaardilt ühe nupuvajutusega kogu data jne jne. Ühendab ennast otse ruuteri külge ja ei ole jalus. Lihtsamalt on alati olemas sõltumata sellest kas on kodus maja või päkapikk

Comments are closed.