Salat-segu nr 8
Hakkige suur õun, visake kaussi. Taibake, et seda on liiga palju ja sööge pool haket ära.
Lisage pool karpi lutserni idandeid,
pool karpi eesti mahedat kergelt soolast ricottat,
pool purki krimpsu marineeritud sinikarpe,
lisage natuke jogurtimajoneesi (aga ainult natuke, sest see on sitt majonees).
Kui õnnestub – segage. Kui ei õnnestu – võib-olla parem ongi.
Kaunistage 1-2 silmuga.
Tulemus näeb välja jube ja maitseb nagu antisünergia.
Eeee…aaaa…krt! Nyyd tekitasid huvi. Hakka või ise salatiseguriks…puhtalt uudishimust.
:D:D
õun ja idud salatisse – sellest ma saan aru. ricottast saab jubehea koogi, muide. karbid ja muud molluskid ei kõlba üldse kuhugi (kui, siis vaid väga purjus peaga, kus teed igasugu lollusi, mida muidu ei tee). no ja salati peale oli õli väga hea. nii et jah, kommentaar kõlab usutav:D
sa peaks vist oma retseptiaamatu avaldama, ma raudselt ostaks :D
Hehe. Enivei, ei olnud liiga hea, need komponendid eraldi on paremad. Ja minul oli molluskeid terve purk, sellepärast kirjutasingi “pool” – nad kaaperdasid teiste asjade maitse.. Krevetid sobiks ilmselt paremini.
Kas see on sul innovatsiooniaasta programmi “leidkem uusi maitseid!” raames kavas või kihlveo peale tegid sellise segu? See kõlab nagu süldipeo kolmanda hommiku hädaabisöök, kui muu on kõik otsas. Eksperimenteerimisvaimu eest plusspunktid muidugi.
karpide ja molluskite suunaline kriitika on alatu laim :P tervislikud, valgurohked ja kerge toit. sobivad küll salatisse, hea kooslus vaja leida ainult.
Sepp, ma kasutaks purgivariandi asemel hoopis neid, mida külmutatuna või värskelt müüakse. parema maitsega. siis klapivad ilusti idudega.
Ricotta võib asendada kodujuustuga, töötab.