0
Teenistus
1
Kirikusse

Ajalootund, 5. rull

Viies rull on huvitav mitmel põhjusel. Esiteks – ma ei tunne siit mitte kedagi kindlalt ära. Ajajärk paistab ka selline olevat, et ma võisin siis alles “helk isa silmis” olla (vt. teist pilti: auto, kleidid). Seega – päris kindlasti pole see minu tehtud. Film on ka lühike – vaid 9 kaadrit, justkui oleks seda jagatud. Kohast võiks oletada, et tegemist on kas Aegviidu või Simuna kirikuga. Peab emalt-isalt küsima, kas neil midagi meenub.

Teiseks, tehniline aspekt – tegemist on ORWO filmiga, ilmselt vanemaga, kui seni näidatud neli rulli, ent kontrast ja puhtus on Tasmadest/Svemadest omajagu üle. Veidi netis tuhnides selgub, et endine ORWO on elus ja terve, niivõrd-kuivõrd: FilmoTec GmbH.

Mis omakorda tuletab meelde, et leidsin ka paar rulli täiesti tundmatus seisus ORWO slaidi (E-4). Ilmutamise osas antakse isegi lootust

4 thoughts on “Ajalootund, 5. rull

  1. Minul tekkis muidugi küsimus, kas pulmad või matused. Pulmad ja matused? (Jõulud ilmselt mitte siiski, või oli sajandi soojim talv?) Näoilmed on nagu teisele kohased, riided niiväga mitte. Mul tuleb selline riitus meelde nagu kuldleer, esirea mummid oleks ju nagu üks aastakäik? Vanatädi omal, kuhu ma ainult seetõttu sattusin, et see kuldpulmaga kokku langes (ju siis ei olnud hobuseid kulutada kirikus jõlkumise jaoks omal ajal), oli ka naiskond välja panna ainult. Kümnendi koha pealt pakuksin hiliseid kuuekümnendaid, varaseid seitsmekümnendaid ehk.

  2. Jah, teistelt kaadritelt selgub, et ilmselt on kolme noore leeritamine – ilusti riides ja antakse lonks veini, tädid kaevad kullipilguga pealt.

    Simuna sobib tõesti oluliselt paremini. Mis aga ei seleta, miks üks tädi nägi välja nagu üks Aegviidu poolt sugulane. A noh, rongid käisid.

  3. Panustaks ka leeripühale – noored-vanad ehk segigi. Miks muidu esimese foto tütarlastel õied kiharates ning nad kõik altari ees…

    Igatahes proovin pingsalt tuttavaid näojooni leida, seni tulutult.

Comments are closed.