0
OHAI! You've been photobombed...

Kaadrid otsustavad kõik

OK, filmilt skannitud piltide töövoog tahab muutmist – vähemalt nii näitab endiselt kettal sitsiv puhastamata-töötlemata kaustade hulk. Enne sai .bmp failid kõik eelnevalt niivõrd-kuivõrd üle “lakutud” ja viimasest versioonist sai .jpg. Ma tean, liigne ajaraisk, ent laiale tehes pole kaadreid palju ja viitsimine ei kao kohe ära, 35mm puhul on ühel filmil üüratu arv klõpse (ja olgem ausad, keskmine pildi väärtus on madalam).

Edaspidi siis peab lihtsalt salvestama nad korraga .tiff’iks, mingi metaandmestik külge ja baasi. Eks siis puhastab ja korrastab hiljem, kui tõesti pilti vaja on. Kõige mingil tasemel skannimisest ma aga vaevalt loobun, elektroonilist jälge tahaks.

2 thoughts on “Kaadrid otsustavad kõik

Comments are closed.