0
Rumeenia. Must pesu pestud.

Need pisiasjad…

margusp (Margus Palu)
SDE majandusprogrammist: “Ehitame 2015. aastaks Tartuni valmis Tallinn-Tartu-Luhamaa neljarealise maantee.” #ulme

Kõva. Nüüd tuleb ainult vastata nendele pisiküsimustele nagu “miks?” ja “kuidas?”

“Ehitame…”? Sotsiaaldemokraatlikes pehmetes tingimustes ei ole see vaid 3486 liikme puhul just väga lihtne. Aga jõudu tööle! Ma olen nõus paar labidat annetama küll.

2 thoughts on “Need pisiasjad…

  1. “2015. aastaks ehitame…” ehk siis 2014. aasta jōuludeks on valmis…eee…olukorras, kus Aruvalla-Kose lōik on graafikust maas aasta ja ei valmi enne 2013. aasta sügist ja seal on ehitushange juba mönda aega väljakuulutatud.

    Kose-Mäo lōik on eelprojekti staadiumis ja ootab PPP vōimaluste analüüsi enne kui midagi üldse toimuma hakkab ehk otsuseid hakatakse vastu vōtma mitte varem kui 2011. lōpus, kuid sealt edasi tuleb kas rahastamistaotlus vōi PPP partnerite leidmine – veel pool aastat. Ehitamine koos projekteerimisega vōtab samuti umbes 2 aastat.

    Ainus vōimalus nende kahe projekti omafinantseeringu katmiseks on ajaline hajutamine. Kuhjata nad kokku paari aasta peale tähendab sisuliselt valdava osa terve riigi teederahade suunamist ühele projektile. Nii oluline see Tartu maantee laiendus nüüd ka pole.

    Kusjuures isegi taolise ebarealistliku pingutuse juures valmiks neljarajaline maantee kuni Mâoni, kuid sealt edasi on veel hulk maad Tartuni ning sellel lōigul pole isegi maade küsimusi veel lahendama asutud. Ulme on veel väga tagasihoidlikult öeldud.

Comments are closed.