0
Pälli, Saaremaa

Sepa koivad naturaalses piimhappemarinaadis

Ostsin endale mõni aeg tagasi tõukeratta – sellise korraliku juraka: Kickbike Cruiser (asi sai ostetud kohalikust kickbike.ee-st, ent neil ei ole seda mudelit veel veebis väljas. Ja minu oma on ka esimene Cruiser Eestis.)

Nüüd ma olen siis vahelduva eduga sellega tööl käinud ja täna kirjutan ma sellest pikemalt, kuna “purustasin” endale seatud verstaposti: Akadeemia tee – Maneeži tn. (ca 8km) alla 30 min. Jipikajee :)

Kogunenud muljed:
– jalga nagu on, võhma ei ole, ja ära väsib pigem see jalg, mis parasjagu astmelaual
– võhma on juurde tulnud, esimesel korral tulin üle 40 min

– saaks ka kiiremini aga:
– Kristiine ja Endla ristmike rägastik on õudne
– Mustamäe-Kesklinn teel on mõlemas otsas, just “surnud punktis”, tõus. Võtab väga vestile keele. Eriti karm on Endla tõus, aga ka Mustamäe on ikkagi -mäe: stabiilselt tõuseb (koju lihtsam, tööle raskem).
– teed on kehvad – nii mõneski kohas on ratta/kõnniteede mahasõidud nii kõrged, et kraabivad “karterikaitset” (tõukekas on madala kliirensiga)
– paaris kohas on võimalik sõita ilma igasuguse mahasõiduta “tupikusse”
– harjutada tuleb nõrgema jalaga tõukamist, palju energiat läheb tühja
– … ja jalavahetust – praegune ei tundu kiire ja ohtu.
– väga kahju on pidurdada, kui juba hoog üleval
– ja pidurdada tuleb omajagu – ntx suur hulk jalakäijaid ei tea väga täpselt, mis servas nad käivad. A vaevalt, et ma ise parem olen.

Koormust saab ühe otsaga palju, juba poole distantsi pealt on higi voolamas. Õnneks on Skype’is võimalus kohe väga mõnusalt dušši alla hüpata. Higi ei ole muidugi teab mis näitaja – ma pole ligi 5a. mingit (kestvus)trenni teinud.
Kiirus jalgrattale vastu muidugi ei saa, samas 30-35min. ühe otsa läbimisaeg lubab suhteliselt 50:50 võistelda trollidega, vähemalt pool maad – kord troll peatuses, kord mõlemad ristmikul foori taga. Ekspressiga ei võistle.

Järgmine kord kilkan siis, kui tööle ka alla 30 min. jõuan.

15 thoughts on “Sepa koivad naturaalses piimhappemarinaadis

  1. vahelduseks võid proovida alternatiivset marsruuti: liivalaia>väike-ameerika>nõmmetee>tammsaare>sõpruse. uiskudega on see suht läbitav. raudtee ületus on nati porno aga peale seda on nõmmetee ulatuses väga hea tee ja saab vältida endla risti sellega.

  2. Minul sama lugu: koju lihtsam, tööle raskem. Aga ma liigun jala ja tõuse-mõõne tee peal ei esine :)

  3. Ilus loom. Ma soovitaksin ka Väike-Ameerika marsruuti, kuigi ise kasutan Suur-Ameerika tänavat. Jõudu ja jaksu sulle!

  4. Kas sellega baarist võib koju veereda, ilma, et politseionu noom-noom teeks ja load ära võtaks?

  5. Uurin seda alternatiivsed rada mingi hetk…
    Sääred on kogu aeg näidatavad olnud, nabaga on probleeme :P
    Tomm, ma pole uurinud täpsemalt, a ta kipub kuskil hallis alas asuma. Võibolla on asja täpsustatud seoses Segway’de ilmumisega…

  6. Huvitav, mis kellast sa sealt Endlast/Kristiinest läbi vuhised, ma pole kordagi veel näinud. Sellisest ilmaimest teeks kohe pilti.

    Üks alternatiivne tee veel: Liivalaiast võta Prn mnt kohal vasakule ja (silla alt, kui treenida ei taha) põruta Magdaleena tagant kas otse Tondile ja sealt ilusa aedlinna vahelt kenasti Nõmme teele või Sõprusse või siis Le Areena juurest saad raudtee alt läbi ja sealt ka saad suunduda Nõmme teele. Rattaga varem tööl käies ma ikka varieerisin marsruuti, et igav ei oleks.

  7. Huvitav, palju sellega distants pikemaks läheb… Peab vaatama. Kuigi, ma ei ole veel selles järgus, et otsida pikemat, ent huvitavamat teed. Mul on vaja tööle jõuda, soovitatavalt ikka samal hommikul :)

    Kodust stardin natuke enne üheksat tavaliselt, kuidas kunagi…

  8. No, ma ei ole praegust jooksu just eriti takseerinud – ütled, et praegu võid ka uhkusega näidata? :)
    Naba jaoks harjutus edasijõudnutele – sõidu ajal hularõngaga ringe teha.

  9. Varem kvalifitseerus tõukeratas igal juhul jalakäija alla ning sai rahulikult promillidega koju veereda. Uue seadusega pole kontrollinud.

  10. Väga ilus loom, aga peaks tootjalt küsima, miks nad nii hirmus kallid on? Käiguvahetust ja igasugu peenmehhaanikat ei ole ju, loogika ütleb, et peaks tavarattast odavam olema :)

  11. hind on sellel rattal töesti kuidagi ulme. ma võtaks siis juba rulluisud selle raha eest.

    mitte, et mul poleks rullikaid, millega tln ringi vurada, aga siiski.

    sepp, teinekord söitma lähed, pane endomondos tiksuma gps :) minul igastahes see annab aimdust, kuidas kiirus kasvab.

    kusjuures tln seda liikumise aega on raske mööta. suhteliselt palju pidurdab liikumist foorid.

  12. Odav ei ole, tõepoolest. Foorid on kord pidurid, kord sunnivad puhkama – ma ei ole selles vormis, et ma peatuseta maa läbi uhaks. Tegelt ei tea, äkki oleks ka, kui tempot valida. See <30min aeg on koguaeg, koos fooridega.
    Endomondo ja GPS’iga läheb keeruliseks – mul on nii vana iföön, et sel pole gepsu peal.

  13. eraldi keps olekski mugavam. sest need telefoni inbuild on suht sellised, et teinekord hoiad peast kinni, kuidas sa sinna said mind kuvada kui ma pole never seal olnud.

    üle bt tööle gps telefoniga suhtlema.

Comments are closed.