0
Anneli. (Ei ole VM ametnik)

Igavad ametnikud ja turmtulistatud minister

Postimees on kirjutanud nunnud lood sellest, kuidas RE määratud välisminister “jäi parlamendi turmtule alla”

Välisminister Urmas Paet, kes luges eile riigikogus ette oma ametnike kirjutatud välispoliitilise ettekande, seisis seejärel vastamisi kriitikaga, et Eesti välissuhtluses puuduvad selged sõnumid ja värsked ideed. [PM: Paet jäi parlamendi turmtule alla]

Jah, nagu alati – kehv jutt või otsus on tulnud Halbadelt Ametnikelt, hea jutt ja popp otsus Geniaalselt Ministrilt, kes kuulub loomulikult Veel Geniaalsemasse Parteisse (ei, ma ei halvusta RE’d, kõik parteid teevad nii. See lihtsalt imeb.).

Sildam jätkab [Juhtkiri: Kohustuslik kõne]:

Praegu oleks ebaõige süüdistada selles formaalsuses ainult Urmas Paeti, kes peab välisministri ametit vaid paar kuud. Pigem tuleb küsida ministri parlamendikõne kirjutamisega seotud välisministeeriumi ametnikelt: lugupeetavad, kuhu jäid teie kogemustele toetuvad säravad ideed ning lummav visioon Eestist ja rahvusvahelistest suhetest.

Lillekesed! (sh. eranditult, mitte välja arvatult hr. Sildam)… Välisministeerium on RE käes olnud viimased ümmaguselt 3 aastat. Kas ma pean nüüd aru saama, et parteil üldiselt ikkagi ei ole mingit visiooni või suunda, mida teostada? Ministrid, rahva poolt (väga, väga kaudselt valitud võimuesindajad) on topised halli kardinalina käituva ametnikkonna käes?

Või ma saan millestki valesti aru…? :)

7 thoughts on “Igavad ametnikud ja turmtulistatud minister

  1. Kas minu sünnipäevast ka mõni muu pilt on kui üks Anneli kahe kokteiliklaasi taustal?:)

  2. on inimesi, kellega kogu aeg midagi juhtub, kes lihtsalt satuvad kummalistesse, lõbusatesse ja veidratesse olukordadesse ja kes hoolimata sellest, kui kehvast või hästi neil sel hetkel läks, suudavad pärast sellest veel nardes rääkida. teistega ilmselt ei juhtugi midagi või kui juhtub, siis nad on nii tuimad, et nad ei saa aru, et midagi juhtus. ja igavad inimesed on nad enamsti ka. analoogselt sellele on ilmselt inimesed, kes näevad, isegi kui nad pingsalt ei vaata ja ei uuri. teised käivad lihtsalt mööda ja midagi ei näe. aga küll on hea, kui nägijal on fotokas kaasas ja ta mõned pildid teeb, et mittenägijaid valgustada. nagu sina.sa märkad nii lahedaid hetki ja ei ole kitsi neid teistelegi näitama.

  3. Jah, Sepp, kogu EV välispoliitikat kannavad ametnike laiad õlad… Pealegi, mis diplomaadid need oleks, kes kirjutaks poliitikute ees esinemiseks millestki, millest oleks võimalik kellelgi hamamstega kinni võtta.

  4. VM ametinik ei tee poliitikat ja ei sea välispoliitilisi sihte. Mis kasu on kanapealisest riigikogust. VM ametnik oleks iga hetk valmis kirjutama üks kõik mida, aga kes selle hiljem heaks kiidab? Reaalpoliitika vaatab vastu. Millegipärast ei tule põhimõttelisi suunamääramisi kõrgemalt (valitsus/parlament) poolt nagu see (mõningas mõttes) tavaliselt kombeks peaks olema. Suured prioriteedid on saavutatud, nüüd käib igapäevane töö. Kogu aeg ei saagi kuhugi läbi murda…

Comments are closed.