0
"Suured koerad, väiksed koerad, kutsikatel kellad kaelas..." (vt. ka seda kombinatsiooni :) )

Silentium!

Elu, raisk, on ebaõiglane. Lasin eile ennast pügada, täna tööl keegi tähele ei pannud. Kolleeg, kes ilmus tööle kiilakana, krabas kogu feimi…
Gaaddämmit!

Nüüd hakkan kirjutama nukrat kirja Ordile – korpuses on 7 ventikat kokku ja kõige väiksem neist, emplaadil (Chaintech VNF4 Ultra) asuv kiibistikutuulik vaevleb mingis rämedas alaväärsuskompleksis ja karjub neist kõikidest kimedal ja sealhulgas vastikul häälel üle. Komplekti nimi, tadaa, on Silent.

Teine asi – emaplaadi audio – lükates kõrvaklapid esipaneeli pistikusse, lülitatakse välja KA kõrvaklapid – täielik vaikus. Mingi konfiga on saavutatav eriti tobe olukord: kõrvaklappide ettepistmisel lülitatakse välja esimesed kõlarid ja kõrvaklapid. Tagumised kõlarid jäetakse mängima…

14 thoughts on “Silentium!

  1. See jahutusevärk on suht haige uute arvutite juures, väga suur osa probleemidest on otseselt või kaudselt sellest põhjustatud. Nii ei saa väga kaua edasi kesta, muidu võiks varsti arvuti ja tolmuimeja ühendada, helitugevus ja tolmukoguvus on suht sama.
    Nüüd peaks arvutitootjad juurutama korralises hoolduses käimise, et ventilaatorid tolmust puhastada ja kahjustuste-kulumise korral vahetada. Ja siis saab kliendile esitada taas arve varuosade eest. Bizniz-bljan!

  2. jah, ega ei pane imestama küll, et läpakatemüük ületab vaikselt PC’de müüki…

  3. you made my day, sepp.
    mul on niigi nrkus taksikoerade vastu, kuid sellises lahedas kombinatsioonis suure mlakaga on see lihtsalt lahe.
    kusjuures selle pisikese koera ego on kmme korda suurem kui suure oma…

  4. ei, ego on täpselt sama suur kõikidel koertel.
    ego väljendub aga läbi kehamassiindeksi – mida suurem on ego/cm3, seda rohkem ta kerest välja pressib :)

  5. :)
    Antud korpuses on tõesti mingi 4 venti, samas vaiksed. + prose ja video jahutus. a see üks pisike põrguline on nõrk lüli…

  6. ma siiski arvan, et ego ei ole neil sõltuvuses kehamassist, pigem peremehe/naise kehamassist.

    olen näinud sellist pooleteisekilost karvatuusti niiviisi ülbitsemas, et loomasõbralikkus kippus minust kaduma ja ülbuse põhjus väljus hetk hiljem oma 130 kiloga põõsastest, michelinipõlved takistamas kleiti gravitatsioonile allumast..

    minu ettepanek: alla 20 kilostel koduloomadel tuleks hääle tegemine keelustada ja kui kasvatusest ei piisa, siis vastavad meetmed kasutusele võtta (Jaapanis väidetavalt võib korteriühistu kohtu kaudu nõuda tüütu klähvija häälepaelte eemaldamist)

    d72, suurim loomasõber muidu

  7. kamoon, loomasõprus my ass. inimesed räägivad, loomad teevad oma hääli, hauguvad, näuguvad jms. nende häälepaelte eemaldamine on julm ja inimese poolt äärmiselt nõme tegevus. mis õigusega? kui ei arvesta sellega ega oska haukumisega olla, pole mõtet looma võtta, mitte hakata mingeid oma nõmedaid katseid tema peal tegema.

    Sepp mõtles vist, et ego on erinevatel koertel ühesuurune, ainult, et hajub sõltuvalt keha ruumalast ära. väiksemal paistab rohkem välja, sest ta ruumala on väiksem, suurel tagasihoidlikumalt. erandid loomulikult kinnitavad reegleid.

  8. rivo,
    muidugi loomad teevad oma hääli, las teevad. inimesed ka räägivad-suhtlevad. mõlemal puhul määrab talutavuse häälitseja kasvatus.

    operatsioon on jah kõige äärmuslikum lahendus, millest kuulnud olen. pigem sõnastaksin ümber su lause: kui ei taha või ei viitsi oma looma kasvatada ja temaga tegeleda, siis pole mõtet looma võtta.

    kasvatuse puudusele viitab minuarust just see, et kaks sama liigi ja tõu isendit suudavad täiesti erinevalt käituda, meeldida ja ebameeldida

    samal teemal

  9. Rivoga nõus. Haukumine pole põhjus, vaid tagajärg. Nagu iga koera on võimalik kurjaks õpetada, on võimalik õpetada ka mitte haukuma. Aga egode osas on taks ja dober liigagi võrdsed vastased ;)

  10. ahelatehnoloogidele on juba aastaid iseloomulik oskus leida oma toodetesse inkorporeerimiseks eriti kiiresti ikalduvaid (ja vähestandardse lahenduse — näiteks eksklusiivse ja kalli graafikakaardi kassikuldne jahutussüsteem — puhul ka väga tülikalt asendatavaid) ventilaatoreid, mis ajendas mind sõnastama pöidlareeglit “kui see on CT toode ja seal on tiivik peal, siis seda osta ei tohi”. tõsiküll, ega nad sellega niiväga erandlikud ka ole, tegelikult ainsad väikesediameetrilised (≤60mm) ventilaatorid, millega ma nõustuksin aastateks üksikule saarele luurele minema, asuvad Inteli OEM-prosejahutite peal. (kuidas Sanyo Denki neid teeb ja miks nad kellelegi teisele ei müü, lööb mind)
    mis läpakatesse puutub, siis ka neis on ventilaator(id) sees ja need ei ole lauaarvuteis kasutatavaist mitte eriti palju jumalikumat päritolu.

Comments are closed.