Tegelikult on Savisaarel ju õigus…

Mulle meeldib Eesti poliitikute sirgjoonelisus ja ausus. Mõnikord on see küll oskuslikult looritatud, sest valimised tahavad valimist jms, jne… ent rebime kontekstist ühe lause ja läheneme sellele… ettevaatlikult.

„Muidugi erineb minu Eesti huvidest lähtuv poliitika sellest, mida ajavad need, kes kapole ülesandeid jagavad ning see avaldab omapoolset mõju. [E. Savisaar]“

Pinnapealsel lugemisel paistab tegemist lihtsa tagasiajamise ja isegi ärapanemisega, ent:
– “minu Eesti” – lihtne: sinu Eesti ei pea olema sama, mis hr Savisaare “minu Eesti”.
– “avaldab omapoolset mõju” – loogiline: huvide konflikt nende “erinevate Eestide” vahel ei ole midagi haruldast.
– “kapo ülesanded” – teatavasti: kes maksab, tellib muusika. Kapo palgad tulevad (ausa) maksumaksja taskust ehk siis “need” olen näiteks mina.
– “poliitika” – tihti unustatakse, et poliitika on laiem termin, kui erakondlik tegevus või poliitikute ametitegevus. Ja tõepoolest – hoolimata erakondliku tausta puudumisest olen ka mina “poliitilise tellimuse” esitaja:

“Üks korruptsioonivaba riik, palun. Ja suured vabaduskartulid.”