0
Üks sitikas nägi koera, kes vaatas taime kiviklibus...

Sitikate vaatepunktist

Ja seda taime nägi sitikas ka…

Need pildid kuuluvad kokku. Sama koht, sama võttenurk. Vaid koer on teravustunud valesse kohta – mis tegelikult mulle meeldib isegi rohkem.

Klõpsin lugusid ühe bändi juurest teise juurde – Supreme Beings of Leisure, Lush, Rammstein – kummaline kooslus. Ma tahaks midagi öelda, ent see ei tule välja seest. Oh, ei midagi traagilist – umbrohi ei hävi nagunii…

Muide – kui te korraldate eletrooniliselt mingit küsitlust, siis paar märkust:

  • koostage oma küsitlus veebipõhiselt – andmebaasi salvestatud andmeid on teil endil hiljem väga lihtne töödelda.
  • valikvastusega küsitluse peaks ideaalis saama läbi “klõpsida” – et poleks vaja kursoriga liikuda õigesse auku ja siis sinna mingi sümbol trükkida
  • Kui te korraldate tihti küsitlusi, kasutage näiteks phpESP nimelist asja (ise kasutanud, võimaldab kõikvõimalikke küsimusvorme – alates jah/ei’st kuni erinevate vastuste maatriks. Andmed saab välja võtta ka CSV failina) Kui see ei meeldi, otsige mõni muu sobiv (tasuta) pakett freshmeat.net ‘ist või SourceForge.net ‘ist.
  • kui te ei saa veebilehte üles panna, ärge saatke laiali MS Word .doc faile, mis sest, et ta on väga levinud formaat. RTF või isegi TXT on küll ja loetav igal platvormil
  • ärge paluge küsitletavatelt 5 minutit aega, kui teie küsitlus on 13 lehekülge

Esimesed paar senti, mis pähe torkasid…

Kui seda juhtuvad lugema inimesed, kes tunnevad ära, et ma nende küsitluse pealt need punktid välja mõtlesin, siis võtke seda palun kui sõbralikku kriitikat :)

12 thoughts on “Sitikate vaatepunktist

  1. Viimast pointi võiksid kuulda võtta ka igast muud, sh telefoniküsitlejad. Nad on hullemad kui jehoovatunnistajad, visamad kui Bruce Willis ja kleepuvamad kui SuperAttack.

  2. sepp, sa ei toeta noorte haridust :P

    a ma olen nõus, seda küsitlust oli suht ebamugav täita.

  3. mis mõttes, ma ei toeta? ma lausa harin! :D
    kuigi jah, alles tööl torkas pähe, et oleks võinud selle küsitluse ka siia üles panna… küsitluse täitsin ka ära, ega ma tühja ei virise :)

  4. kõige parem on see, et seal pole kirjas, kes seda asja üldse teada tahavad

  5. Lisaks veel üks punkt:
    ärge nende elu liiga lihtsaks tehke: ärge pakkuge vastusevariandiks “ei tea”, eriti kui on tegemist vastaja suhtumist mõõtva küsimusega.
    (hiilgan oma vastsete, magistriseminarilt saadud teadmistega)

  6. esiteks suured tänud autorile ellpool väljatoodud mõtete ja juhiste eest. need leiavad kindlasti rakendamist. teiseks tahaks kohe kõrvale öelda, et nagu ka küsimustikuga kaasnenud mailis kirjas oli, on tegemist pilotuuringuga- st. täielikk uurimisprogramm ja küsimustik, mille baasil andmetöötlus pihta hakkab, koostatakse selle piloodi läbiviimise käigus avaldunud vigade/ebatäpsuste jne baasil. ehk, kui näiteks 50% piloodi tagastanutest leiab, et see on liiga pikk, tehakse seda lühemaks ja kui liiga tobe, siis vähem tobedaks.

  7. tundub, et sinu lehe charset (iso-8859-1) ja minu UTF-8 ei saa omavahel läbi. Kunagi hiljem uurin lähemalt, et WTF…
    a hea, et trackback’isid, ma ei olnud siiamaani aru saanud, misasi see üldse on :)

  8. Noh, sinu oma tuli minu lehele samamoodi sodiks pööratuna. Aga Tellerdiibi uus versioon ehk kah UTF-8’ga, siis äkki probleemid kaovad. Trackback on jah see, et kui sina kirjutad minu asjast ja viitad konkreetsele postile, siis tuleb mu lehele plõnn. Et automaagiline dialoog tekib, ei pea käsitsi otsima ja linkima, kes teemale vastanud on.

  9. mhmh, ma pean tunnistama, et FireFoxi promo viimasesse artiklisse oli ajendatud kahest tegurist – FF’i aus fännamine pluss soov testida sinu peal trackbacki :)
    nukker muidugi, et see märgendus selliselt käitub…

Comments are closed.