0
"Tabamata ime" stsenarist Urmas Vadi ja tütarlapsed eriti kandva rolliga...

Tabamata imet tabada püüdes

Galeriisse sai üles mingi valik “Tabamata ime” võtetel tehtud fotodest.

Tehnilise poole pealt olen ma tüdin’d sellest, et pildid on arvutis kollasemad ja tumedamad, kui kaamera LCD’l. Ilmselt tuleneb see minu oskamatusest ja mingitest valedest seadetest. Pärast tuleb ju hakata ilusamaks punnida ja raw või mitte – ega ma eriti ühtlast tooni välja veel võluda ei oska.
Või lõi mõni stuudiovälk mingit “hõõgvalgust” (seal kohati läksid ka XL Studios välgud kaamera peale lahti. kohati mitte. säti siis, onju)?

Sellisel võtteplatsil oleks abiks ilmselt mingi 35mm (f2) fiksobje. 20mm ja 60mm on väga head, ent kumbki on oma otsas natuke liiga see või teine.

RAW kasutamine hakkab meeldima üha enam ja enam. Nikoni Capture Editor on väga asjalik tükk tarkvara . OK, paar asja – defineeritava küljesuhtega crop ja ujuvmenüüde paigutus/kujundus – oleks paar asja, mida lisada või parandada. Nüüd tuleb suunduda järgmise etapi poole – teha vähem aga see-eest paremaid pilte :)

Muidugi võiks küsida ka lihtsalt üle ukse, et kuidas teha väga ilusaid pilte (kus valge on valge, mitte kollakasvalge, sinakasvalge, rohekasvalge või segu nendest) samast asjast: Rivo the making of – Tabamata Ime… :)

6 thoughts on “Tabamata imet tabada püüdes

  1. Mul on selle WB keeramist vaja veel harjutada – ma ei saa ka siis alati tulemust, mida soovin…

  2. A kes ütleb, et pilt ei tohi neutralse suhtes sooja-külma poole kalduda:S Isegi kerge roheline või magenta ei pruugi pildile halvasti mõjuda.

Comments are closed.