0
Viimane leitsak enne sügist...

Tellimus edukalt edastatud! Või noh, enam-vähem…

Ma mõtlesin, et ma ei hakka oma seiklusi Fotomaxi laboriga kirja panemagi, ent eile saabus uus impulss, mis tõesti naerma ajas. Lugu ei ole mõeldud nende sarjamiseks – kavatsen ka edaspidi nende teenuseid kasutada.

Anyway, seekord mul õnnestus IE abil kasutada nende FTP-teenust ja läbida kogu slaalom fotode tellimissüsteemi kasutajaliideses. Või noh – enam-vähem: seda kasti, kus pildi suurust määratakse, ma vist ei näinud – kirjutasin kommentaaridesse. Pärast kodus irvitasin, et kui nad tahavad selle kasutajaliidese segasemaks teha, siis tuleb juba eraldi vaeva näha. Nad vist kuulsid…

Laupäeval järgi minnes saan esmalt ilusti kätte trükisoojad Rivo pildid, minu omade kohta väidetakse, et pole. Näidatakse veel mingit proge back-endi ja registreerimisvihikut – no ei ole tõepoolest. Seletan, et ma kindlasti nägin kirja ekraanil, mis teavitas tellimuse edukast edastamisest. “Ei,” jäävad nad endale kindlaks, “ei ole”.

Lähen koju, saadan poodi ja keskuse meilile kasutajaliidese poolt saadetud kirja, et äkki selles leiduva aadressi järgi otsivad üles. Helistan üle – saan eitava vastuse. Löön käega, panen pildid plaadile ja lähen poodi – on kindel vähemalt. Uut tellimust vormistades vaatan silmanurgast, et Taalmaa irvitab mulle printeri pealt vastu – minu pildid. Naerame, maksame, lähme sõpradena lahku.

Eile aga saabus e-post keskselt süsteemiülemalt, kes teatas, et a) pilte ei leitud, b) soovitas RTFM’i c) arvas, et ilma piiranguteta tulemüüris ei tohiks piltide FTP’sse laadimine tegelikult keeruline olla…

Servade jätmisest/kaadri lõikamisest/fotode korrigeerimisest ma seekord ei räägi – see on endiselt täiesti omaette tsirkus :)

Hoopis nõmedama üllatuse serveeris eile Radissoni katusekohvik, kus tahtsime Iolile natuke öist Tallinnat näidata. Suletud. Põhjendus: talveperiood. No pladi hell, põhjamaine SAS võiks ometigi teada, millal korralik talv hakkab…

6 thoughts on “Tellimus edukalt edastatud! Või noh, enam-vähem…

  1. Talv ja suvi on meil alati olnud administratiivsed jaotused mil pole kliimaga midagi ühist. Meenutame kasvõi seda, kuidas kütteperiood Lasnamäel ei alga (vähemalt vasti) mitte siis, kui külmaks läheb, vaid siis, kui direktiiviga määratud kuupäev ette näeb.

  2. kütteperiood algab siis Lasnamäel kui ühistu esimees otsustab. Juba 2 aastat tagasi muudeti kogu kord. Ja elamumajandus on liikmesriikide pädevuses. Selle kohta ei ole direktiivi. ei saanud ütlemata jätta, sry

  3. ma võiksin sarnaseid lugusid rääkida Tartu Photopointiga, kus näiteks ühel juhtumitest viisin 2 filmi ilmutusse. järele minnes väitsid nad, et 1 film oli täiesti tühi ja kuigi olin palunud alustuseks ainult indeksit, olid nad teisest filmist pildid ka teinud. ok mõtlesin, maksin ja lahkusin. kaupluse ukse taga ümbrikku avades vaatasid piltidelt vastu võõrad pensionärid. tagasipöördumisel selgus, et minu filmidega oli kõik korras ja indeksid ka tehtud. neid juhtumeid, kus olen saanud indeksi järgi tellides need pildid, mida ei soovinud ja mittesaanud soovituid, on lugematuid :) iga kord saab tuju heaks :))

  4. kusjuures, laadisin alla just photopointi uue leiutise – miski tellimisprogramm, mis paistab täitsa broo. peab kunagi testima ja kirjutama

  5. tead Sepp, ükspäev ostan ma su ära ja panen toanurka seisma, et kui ma koju tulen, siis hakkad sa automaatselt jutte jutustama mulle. Vahepeal lasen välja ka – uue materjali jaoks, noh.

    Aga pilt on kena. Ees on küll vist pigem mingi keldri/garaazikatus, aga paratamatult tekib õrnalt selline Islandi tunne, mida nii palju piltidelt nähtud on – selge taevas, mäenõlval ridamisi elamukesed.

Comments are closed.