0
Sofia Rubina (eelmisest kevadest tegelikult)

Fotode töötlemisest

Esimene vaatus: laupäev, hommik

Only the established norms of standard photo printing methods such as burning, dodging, toning and cropping are acceptable. Retouching is limited to removal of normal scratches and dust spots [AP electronic photography ethics policy, kasutusele võetud 1990*]

Teine vaatus: laupäev, lõuna

Hmmm… See on pigem Wacom + photoshopi filtrid gone bäd :P [Elver]

Kolmas vaatus: laupäev, õhtu
David Josue (vali kategooriaks Retouch ja libista fotode all olevat emba-kumba liugurit…)

Äkki peaks ka mingid fototöötluse alused selgeks tegema? Praegu piltidest eritöötlus puudub – ma lihtsalt ei oska PS’i nii hästi (ok, ega ma selle pärast eriti piinlikkust ei tunne ka, vahest on hea meelgi, et ilma fotopoeta ka pilt kuidagi välja näeb). Kasutatav Capture detailide mudimise võimalust ei annagi.

Crop‘in ma siiski üsna julmalt, sest ma ei ole võimeline kaameraga kaadrit “valmis lõikama”. Värve tuleb samuti üldiselt “kohendada”.

Kuivõrd pidada ausaks fotograafiaks otse arvutisse pildistamist (nt need tulbid)?

* Guide to Photojournalism Brian Horton/AP.
Praeguseks on need reeglid täienenud, ent põhimõte pole muutunud.

Stainslaw Lem lahkus. Ma pean peavoolust antuke kõrvale astuma ja tunnistama, et Solaris mulle ei sobinud mitte. Selle-eest Eeden on loetud kordi ja kordi ja kordi…
R.I.P.

8 thoughts on “Fotode töötlemisest

  1. Lemi “Tagasitulek tähtede juurest” peaks ka olema ära mainitud, kusiganes temast jutt. :)

  2. Lem’i lemmikteos minu jaoks on ikka Pirx.. samas ma pole Eedenit veel lugenud.. (PS. kus ma küll krt eland olen et seda lugend pole.. arumaeimõista)

  3. Ah ära põe… lõika ja mudi nii kuis jaksad. Peaasi, et lõpptulemus seda väärt oleks. Liigselt esteetika, eetika kallal norides oleme varsti pliiatsiga joonistamise juures tagasi.

  4. no niikaua kui näha pole otsest sita töötlemise jälge (a la reidifotograafia), siis who cares, et ma oma pilte silun. ikka vaataja heaolu nimel ju.

    kuigi, rsk, polegi ammu üldse peale RAW settingute keeramise midagi teinud piltidega, isiklikult.

  5. Sepp on elus, aga ei saa praegu mõned päevad netile ligi. niiet päris surnud ta ikka pole :)

Comments are closed.