0
Kuulab. Beatrice.

Säh sulle hype’i ja buzzword’i…

Ma olen mitu korda mõelnud, et mismoodi selle AJAXi, millest nüüd lakkamatult jahutakse, “karu kõht” välja näeb ja mis asi see üldse on (koos selle adumatu “Web 2.0”-iga)?

A List Apart‘i artikkel Getting Started with AJAX tekitas nö ahhaaa!-efekti. Tuleb välja, et need mõned koodividinad, mis ma 3 aastat tagasi me menetlushaldusse kirjutasin, olidki AJAX. Ja AVBX, kuna mul õnnestus sama põhimõte paaris kohas ka VBScriptiga realiseerida (teine lühend ei kõla küll üldse nii seksikalt, ent samas on just VBScripti kasutamine üks neist pattudest, mille eest ma kunagi põrgusse lähen)…

Kes ei saa hetkel mõmmigi aru, millest jutt, vaadaku ntx. blog.tr.ee toimimist – kuidas erinevad leheosad ennast uute andmetega täidavad, samas tervet lehekülge uuesti laadimata.

PS. Mis siis saab, kui tuleviku võimulolijad ehteestlaslikult otsustavad, et Arnoldi, andku Issand talle pikki aastaid, ärasaatmine ei saa mitte kehvem olla. Latt on päris kõrgele seatud…

7 thoughts on “Säh sulle hype’i ja buzzword’i…

 1. selliseid asju “ära otsustada” pole võimalik.
  Meri matustel käis (toimis) palju asju vabatahtlikkuse ja respekti alusel.

 2. Profiil võiks tausta suhtes mõne sentimeetri võrra kõrgemal olla :)
  Aga ajaxi kohta kehtib see reegel, et võta ming vana asi, kleebi uue nimega silt külge ja läheb kaubaks küll.

 3. aabram, võiks küll. tegemist on juhusliku fotoga – polnud minu modell või pildistamispäev :)

 4. sest minu “progemisoskus” on loogika, inglise keele ja google abil stringi- ja (hädapärase) array-töötluse tasemel. natuke baasipäringuid ka. õppinud pole ma seda kunagi.

  mul oli juhtum, kus peale mõningast scripti kallal nokitsemist jäin hätta, läksin googlest abi otsima ja taipasin, et ma ei tea, mis keeles ma nokitsenud olin :D

  see ei ole takistanud mind muidugi bundlescripte parandamast. faililaiendi järgi pakuks, et tegemist on pythoniga ;)

 5. Ma tükk aega mõtlesin, et mida ilusat öelda .. see, et meite tiimis kah pooled ei oska, ei kõlba ju kuhugi ja pole pealegi tõsi ;) Ja kõike saab ju õppida, kui loogika on olemas, siis on see juba kõva algus, mõnel pole sedagi aga progeb kah :)

Comments are closed.