0
Ei ole kiiritus, krossimine on. Jälle... (ja eriti kiire-odav skänn)

Kui muu ei aita, hirmuta terroristidega (urinating dog, urinating dog, urinating dog)

Pühapäeval oli väsimus ja palju aega, sellest ka pikem ja virisevam jutt…

Tahame või mitte, ka kõnealune koobalt-60 varras on paratamatult ühel või teisel moel potentsiaalne terrorismimagnet.

Tundub, et see õnnetu steriliseerimistehas ikkagi on ohutu – isegi Rohelised toovad vastufaktoritena välja teisesed probleemid a la kinnisvarahinna langus*, muretsemisest tingitud südamehaigusjuhtude kasv… ja terrorism. Konkreetsed artiklid:

MAREK STRANDBERG: Alusega hirmud Steri asjus
Korralik artikkel iseenesest – Öppetlik Luggu sissejuhatuseks (väga õrnalt, et mitte öelda üldse mitte, Steriga seotud, ent selle eest traagiline elik mõjuv), teemaarendus ja siis äkitsi… terroristid. Ja järsku kerkivad silme ette Lois Griffin (Family Guy), George W. Bush, (Valge Maja) jms. humoorikad tegelased. Parafraseerides üht Murphy seadust**: “Terrorismiohule rõhumine on koht, kus te argumendid lõppesid”.

Tegel’t ma tahtsin rääkida hoopis selle loo kommentaaridest: see on tore, et artikli autor ise vaevub vastama ja oma seisukohti kaitsma ning on antud teemal ka piisavalt pädev. Mis ei ole tore, on mõned “klassikalised vaidlustaktikad” a la “loe õpikut, siis loe veel kord!” (elik “sa oled loll”), “tean, aga ei räägi” ja viimasena minu lemmik, ka blogosfäärist tuntud fenomen “ui-ui, see oli praegu anonüümne kommentaar, sellele ma küll ei vasta” (kuidas see muudab küsimuse sisu, on senini ebaselge)…

MIKK SARV: iga eestlase kodurahu on tähtis !!! (Ma ei kritiseeriks seda lugu, kui tegemist oleks lihtliikme arvamusartikliga mitte “kogukonna eestkõneleja” looga)
– esmalt plusspunktid selle eest, et artikkel CAPS LOCKIS ei olnud…
– “Ja ka ümbruskonna elanikele välgunool südamesse…”, “Pidev stressiving sööb südame, meie enda – eestlase südame!”, “Ühel hetkel tuleb ”ettevõtlik ärimees” vallamajja, silmade ees sillerdamas petlik rahaving” – jap, suudan ette kujutada küll, kuidas eestkõneleja hääl murdub ja vanematel daamidel pisarad voolavad.
– mis kõige halvem: info, “tulge avalikule arutelule, seal ja seal, see ja see kell” upub sellesse emotsionaalsesse hal… sõnavõttu ära.

Kolmas lugu – mis asi on “kiirgustehas“.
Kui juba kutse arutelule on “kollane” või kallutatud (“Piidrite õigused heteroseksuaalses ühiskonnas”), siis miks peaks eeldama paremat sisu diskussioonist endast?

– –
Muidu lõbus lugu Prontolt.

– –
urinating dog” – hüüumärki tähistav piktogramm Agatea impeeriumis (näide)
* – nn. räpase pommi suurimaks “toimeaineks” on arvatud paanika, lollusest tuleneva rapsimise kahjud jms. psühholoogilised faktorid. Kui kinnisvara hind tõesti langema hakkab, ongi pomm lõhkenud…
** – “Järeldus on koht, kus te väsite mõtlemast”

4 thoughts on “Kui muu ei aita, hirmuta terroristidega (urinating dog, urinating dog, urinating dog)

  1. Olen ka mina ühel Steri rahvakoosolekul käinud, üks audiokild stiilinäiteks: http://akamai.kolhoos.ee/tehnokratt/podcast/steri_rahvaarvamus_24032006.mp2

    Mulle eriti meeldib see koht seal lõpus, kus kodanike eest kõneleja süüdistab Pikanit õppmise teel saadud (ja mitte sõbralt kuuldud) teadmiste omamises ja rongitäie koobalti kohaletoomises. Uskuda tuleb ikka seda, mida inimesed räägivad.

    Pilti kah: http://www.flickr.com/photos/petskratt/sets/72057594089688964

Comments are closed.