0
Neid puid seal enam pole, ei tea, kellele nad ette jäid :(

Ajalugu, kogemata.

Lamisesime oma fototšätis, et palju filmile häid pilte tuleb. Et kui 1 tuleb, on hea, kui rohkem, oled Rockwell. “Viimase 35mm filmi “hea foto suhtarv” oli 35:0,5″, kurtsin ning ette oli näidata ainult ülalolev pilt, juhuslikult sai serverisse pandud – tädi tundus naljakas, sestap pilt tehtud saigi. See selleks.

Siis mainis kolleeg, et neid puid seal enam ei ole. Fotost oli saanud omamoodi, väga pisike Ürik. Siis meenus ühe fotograafi jutt, et ta jätab fotodele peale autosid, inimesi jms. mis tegelikult fotot kui Kuntsi rikuvad, ent mis teevad foto vaadatavamaks 10-20-30 aasta pärast – et “vaata, mis meil jalas/seljas/perse all oli tol ajal”. Ajalugu.

Teisest küljest – digifoto × internet × massid tähendab, et “kollektiivne pildimälu” maht on vaikselt ületanud võime seda tarbida…

A kuhu ma oma jutuga jõuda tahtsin?
Äkki sinna, et asjad, mis kaovad vaikselt, tuleks jäädvustada juba praegu. Samuti asjad, mis tunduvad mitteolulised… Nojah, tere targutamine. Aitab küll. Publish.

8 thoughts on “Ajalugu, kogemata.

  1. kui ma nüüd mäletaks, Fotoluksiga seotud üritusel oli – kas Jarek Jõepera või Toomas Tuul… ilmselt…

  2. Jah. ja kõigepealt aetakse ahju need paplid, mis halvasti käituvad. Pildil olevatel puudel oli häbematust rünnata korduvalt inimesi ja autosid. Erilise pahameelega meenutatakse juhtumit lapsevankriga, millele kukutati kaela jäme oksaront;) Tõsi, keegi ei väida, et laps pihta sai, aga pärast seda lugu oli paplite laul varsti lauldud.
    Kõnealuse (endise) papliriviga piirneva kinnistu haldaja üritab praegu linnavalitsuse haljastusosakonda tagant torkida, et saaks kiiremini uue haljastuse asemele.

  3. Lisaks saab paplite kuritegude nimistusse kanda ka igakevadise kontrollimatu ebemeajamise, mis õrnematel inimisenditel allergiat tekitab ja kunstlumena tänavaid reostab.
    paplite haprusest rääkimata – talukrundi serv on meil siiani talvetormis murdunud papleid täis. teised puud jäid püsti.

  4. Tänud Terje ja Sofie – need on juba argumendid. Peaasi, et midagi asemele saab – rohelist niigi vähe…

Comments are closed.