0
Surmaminejad tervitavad teid

Filmi “Klass” fotod / “The Class”, photos

Ajaloo käsitlemisel on üldiselt kaks võistlevat koolkonda: “kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta” vs. “kes vana asja meelde tuletab, sel’ nuga selga”. Nende vahel, hallis alas aga hängib kolmaski – “parem Hilja, kui Leida”. Sellest viimasest tulenevalt tundus, et ehk võiks ka 2006. a. sügise fotosid näidata ühe täie.

Fotogaleriis on 70 pilti. Oleks tahtnud, et neid oleks vähem, ent nad oleks selle võrra paremad. Mõned koguhulgast on blogis juba olnud, osad neist ainult blogis.

Pildid ei ole filmi tegevuse järjekorras. Ega ka kuidagi klassifitseeritud – kaadriteks, just-nagu-kaadriteks, tegelasteks/tegijateks, “meikingof”‘ideks. Pildid on ajalises, võttejärjekorras. Seetõttu annab eelise filmi eelnev nägemine, veel parem – osalemine.

Seerias on palju auke, sest ma ei saanud viibida võtteplatsil pidevalt, iga päev. Või oli “kohustusliku” stseeni pilt liiga kehv. Tore oleks, kui ma oleks enne alustamist läbi lugenud Märten Krossi artikli, milles ta kirjeldab oma kogemusi filmi “Georg” pildistamisel… ent see ilmus aasta pluss natuke liiga hilja (Cheese 25/2007).

Igatahes: filmi “Klass” fotogalerii

PS. Galeriis ei saa kommenteerida, mul ei õnnestu seda bladi Coppermine’i spämmikindlaks teha. Kommige siin, kui soov on.

– –
Since this may be the only post that might get some intl. attention, here’s a summary: slightly less than a year after the premier, finally, here’s a photo gallery of an Estonian movie called “The Class” (director/writer: Ilmar Raag; full info: IMDB). Photos aren’t in any particular order, storywise – it’s a mess – “making of” photos, people, stills and “looks-like-still”-material – all in one. Quantity rather than quality prevails.

6 thoughts on “Filmi “Klass” fotod / “The Class”, photos

 1. Siinkohal tahaks vabandada kõigi filmiga seotud tegelaste ees illegaalse koopia omamise pärast, aga mis ma teha sain kui pisteti pikema hoiatuseta pihku sõnadega ‘Ooo, ma olen nüüd eesti filmikunstist väga kõrgel arvamusel’. Heebreakeelsed subtiitrid mõjusid küll pigem koomiliselt.

 2. Aitähh, sepp! Ma pole kunagi enne sedatüüpi fotoseerijat näinud, kus on filmi, mida ma olen näinud, tegemine juppide kaupa peal ja veel nii hea kvaliteediga fotod ja fotod pole sellised, et ohh, jäädvustan, vaid ikka et ilus pilt ka tuleks :)

 3. Olen ka 2009 väreleva ekraani ees ootel, et 2007 pilte näha.

 4. kas võtteplatsil oli siis probleeme, sellega et valed inimesed kippusid ratastooliga nalja tegema, et pidi manitseva sildi välja panema või on see mingi standardprotseduur?

  midagi tahtsin veel öelda…aa kas see pilt kus jalalöök on nõksa lähemal polnud siis sinu oma ja kui oli, siis miks albumisse ei jõudnud?

 5. Palun, palun :)

  mcv, esimest ei mäleta, teist ei saa kontrollida: ilmselt oli minu oma ent ilmselt ta ei meeldinud mulle enam – nad on kõik nii ühesugused

  Pärx, rõõm on kohata tõelisi fänne. Katsun meeles pidada ja ’09 midagi leida :P

Comments are closed.