0
Naabrid. Tšehhi "lüümikule"* pildistet'

History at top gear…

Nädalavahetusel sai mitu filmi ja dokumentaali ära vaadatud, viimastest paar sõna. Ma olen väitnud, et ma vaataks Top Geari ka siis, kui saade oleks kodumasinatest, sest saatejuhid ja formaat ja tekst on niivõrd hea. OK, kodumasinaid polnud, oli üks mu lemmikteemasid – II maailmasõda – ja lavale astuvad taas tuntud tegelased:

Jeremy Clarkson: Greatest Raid of All Time – hingega ja hästi tehtud dok. operatsioonist Chariot.
Richard Hammond: Bloody Omaha, muuhulgas hea hea näide, kuidas kolme arvutigraafikuga terve Omaha ranna lahing lavastada

James May’l päris võrdväärset köitvust ja sära ei ole, ent seda võrreldes Hammondi ja Clarksoniga – keskmisest tasemest on ta ikkagi peajagu üle. Ning tal on tagataskus väike trump – tema kingasaamine autoajakirjast oli päris naljakas: Dismissal from Autocar magazine

Võrdluseks: vaadatud sai ka üht teist Briti dok’i – “Battle for Britain” -, mille kirjutanud ja sisse lugenud Michael Leighton. Kaalusin paar korda pooleli jätta – halb esitus (pausid ja intonatsioon), vastik hääl ja üleüldse elutu esinemine. Tekst jättis samuti soovida. Vältige.

Järgmisena tahaks II MS dokumentaalidest näpud taha saada sellisel asjale: Hitler’s War, mis vaatab võtmelahinguid sakslaste poolelt.

– –
* FOMA Fomapan Action 400 – üsna paks film, halli põhja ja heledate äärtega…

8 thoughts on “History at top gear…

  1. Top Gear on mu lemmiksaade!!! Mis siis, et autoga sõita ei oska ja kapotialusest midagi ei jaga. :D Saatejuhid on absoluutselt võrratud ning alati teevad nad midagi huvitavat, lisaks oskavad väga head kildu visata. Ja autod… uhh, milliseid massinaid ikka leidub!

  2. banf of brothers owns mittedokkidest. voi siis noh, pseudodokkidest, kus asjal on tegelik taust ka taga.

  3. James May on vahva. Tema saated veini kultuurist prantsusmaal ja usas oli t2iega vaatamist v22rt. Teine hea asi temalt oli James may’s 20th Century mis lappas eelmise sajandi imep2raseis asju ja leiutisi l2bi tema m6ttemaailma …

Comments are closed.