0
1. rull Holgast - võltspanoraam aka FEIL

Holga – crap-o-graphy at it’s best

USA’st sai loomulikult toodud ka kaamera (noh, või kaks) – nt. legendaarne Holga, täpsemalt Holga 120FN. Ja esimene film pakkus päris huvitava pekkis tulemuse: nimelt arvasin ise, et pildistan 6×4,5 kaadrit, tegelikult oli sees 6×6 raam ja nii need pidid kattuma jäidki. Skännitud/leveldatud on ebaühtlaselt, ent saate ettekujutuse küll. Suuremad versioonid flickr’is: 1, 2, 3

Eile õnnestus näha päris Trükkimist – et laod tähed paika, graveeritud pildid juurde ja vajadusel saed (sõna otseses mõttes) trükivigu välja. Osalt kattub asi filmile pildistamisega: ka minu kolm rida, haikuna, on tolles Seitungis sees – suhteliselt mõttetud read, ent taolise töö tulemusena ilmavalgust näinult omandavad kuidagi lisandväärtuse. Nunnu. Kunagi ehk tuleb teema juurde tagasi, kui kõik valma…

One thought on “Holga – crap-o-graphy at it’s best

  1. Trükkimisest – no umbes 19 aastat tagasi tehti trükimusta ikka tina abil; ja mõõdeti mahtu kvadraatides… Küll ma veel mäletan:)

Comments are closed.