0
H.1 (suuremad versioonid)
1
H.2 (ka see oleks ruutulõigatuna parem)

Teenindustaja vs. teenindaja

Teenindustaja – töötaja, kes eemaldab kõrtsist/poest/kohvikust teeninduse; tüvetuletuse alus: “konditustama

Seiklusjuttudes on hea istuda – keegi ei sega, keegi ei tülita, keegi ei tüüta sind stiilis “Kas te soovite midagi tellida?”. Ka siis mitte, kui sa oled näiteks karkudega ja tahaks teada, mis mingis toidus _tegelikult_ sees on. Teenindustajad tuhisevad mööda, lobisevad kolmekesi leti vastasotsas (sinu laud on leti teises otsas) ning ei suuda ei niisama ega isegi siis, kui sa ise menüüd tood, mainida, et tellida saab ainult letist…

Aga võibolla nad unustasid. Inimesed ikka unustavad. Mina näiteks unustasin hommikul juukseid kammida…

Tasakaaluks, et ei oleks ainult virin: UpUp‘is näiteks on tütarlaps nimega Inna – terane, tähelepanelik ja väga ilusa naeratusega, mida ta suudab ka klientidega jagada (loodan, et nimi sai õige – käisin seal tegelikult juba tükk aega tagasi, ent, näe, ikka veel meeles:) ). Oh, ja lihasalat koosneb neil põhiliselt… palun fanfaarid… lihast.

Esimese osa peale meenub sõbra küüniline märkus mõni aeg tagasi, et Kreenholm võikski pankrotti minna – äkki tekiks kassadesse-lettide taha mõni inimene, kes sulle naeratada viitsib…

– –
“Kas see lugu on sinust? Või siis ikka pildistamisest?” uuriti hommikul. Ei ole minust, ent siiski, tšekkige mu kätvoolki… :P

– –
Kui herr Maimets ei suitsetaks ja seega tajuks lõhnu, taipaks ta ilmselt isegi, et võõras higi ja peer ei jää riietele nii kõvasti külge, kui suitsuhais. Kui jääb, on ilmselt liiga sügavale allikasse, peeruvahele, poetud…

5 thoughts on “Teenindustaja vs. teenindaja

  1. njaah, meenus kohe Kompressori viimatine kogemus kus SINGIga pannkook sisaldas mingit jahust laste või doktori VORSTI. müstika, vanasti ma mäletan sai seal ikka päris sinki pannkoogi sees. kui poest osta kartulisalatit, siis võib avastada, et see koosneb hoopis enamjaolt hernestest. eks hull ahnitsemine ja kokkuhoid vohab.

  2. sinu kirjeldatud variant on ikkagi vast parem kui mõelda klienditeenendajate asemel kliendikäitlejatest

  3. ei ei, korrektne oleks ikka teenindusetustaja. sõna hääldamine kusjuures sobib joobetestiks

  4. Ma loodan, et Kreenholmi mõte süveneb, sest ka Aafrika toidukoht vajaks hädasti uut personali. Äkki peaks koduka tegema kus kirjas kas peale UpUpi veel mõni norm. koht üldse olemas?

Comments are closed.