0

Keerutajast mees

Tee Türilt Tallinnasse võib võtta, kui paar korda meelega valesti keerata, ca 300km ja 8h. Ja vastutasuna näidata sulle Järvakandit, Nõvat, kenasid metsateid ja kaunist mereranda (ja ligi 50km kruusateed). Aga ilm oli super ja tore oli “tiksuda” – kohati tegelikult teadmata, kus parasjagu oled (ka iFöön tegeles kohati pigem ennustamisega, mul pole GPS’i). Rannik on meil kena, kuid ühelt (Ristna kandis?) randa sukeldunud teel tuli ikkagi lõpuks tagasi pöörata – nagu konn pole kala, pole cruiser bagi. Ja Padise kandis tee alt välja kooritud pinnas oli niivõrd auklik, et ma tõesti katsusin hiljem, kas suunatuli, mis püsib ratta küljes tati ja tahtejõuga (loe: teibiga), ikka jäi alles. Sama hammastega (need on teibita, a ülelugemine tundus paslik).

Nõva sadam (müüa, muide) on nukras seisus – lagunev ja maha jäetud. Viimane omadus lahendas samas “sündsusküsimuse” ujuma minekul. Peale kruusateedel turnimist oli veidi jahe vesi eriti mõnus.

Dirham ja laulvad liivad tuleks ka üle vaadata…

5 thoughts on “Keerutajast mees

  1. enne Ristnat… sa sattusid siis vahest tuumajaama-karjääri? (aga oleksid sa veidi varem paremale keeranud oleksid võinud mulle külla tulla :-)

    Ja seda keerutamist võib isegi ilma nimme keeramiseta teha, näiteks kui võtta pähe loll plaan Viljandi maanteed mööda Viljandisse minna. Erinevalt Padise-vahest on seal asjakohased lõigud lihtsalt kinni pandud, mis mõistagi hammastele hästi mõjub (aga ilmselgelt teatavat ebamugavust tekitab küüdilises, kes vastava ettepaneku välja käinud).

  2. Viljandi mnt. osas (ma tean olukorda ainult Türini, muidugi) väga ei kurjusta, Rapla-ümbruse ots on ilusti tähistatud ja juhatab päris kena ja rattasõiduks igati pasliku jupi peale (nt on ilus vene kirik Kohilas, ma ei teadnudki. ja veel šefima nimega: Angerja Issanda Taevaminemise Kirik). Linnapoolne ehitus, mis nüüd vist lahti, juhatas Männiku teele, mis samuti, ma kahtlustan, on hambaarstide vandenõu…

Comments are closed.