0
Berliini monumentaalarhitektuur 1
1
BerMAT 2
2
BerMAT 3
3
BerMAT 4
4
BerMAT 5
5
BerMAT 6

Kiskuge nad päevavalgele, rebige nad alasti.

Huvitav tendents paistab juurduvat – kui varem paluti anonüümsete lihtsalt negatiivsete või blogiomaniku maailmaga mittesobivate kommentaaride autoritel enam mitte külastada/kirjutada, siis nüüd on hakatatud välja otsima kommijate tegelikke nimesid. I2 tegeles sellega mingi hetk aktiivselt ja üsna räiges vormis, kuskil nägin veel sama asja mingi hetk, a kus? Igatahes, viimane tsirkus toimub siin*.

Hirmutamiseks? “Ma tean, kes sa oled/kus sa elad” on ajast-aega olnud üks “argumente”, kuidas opositsiooniga väidelda/võidelda. “Jah, muidugi saab ka vastu hääletada, palun registreerige ennast seal lauas: nimi, elukoht…”

Eriti hea, kui hirmutaja indentiteet jääb varjatuks – kunagi ei saa välistada, et tal on IRL mingi mõjuvõim ja/või tal ei ole “pööningul” kõik korras ning tema vasturünnak väljub tema enda blogi või isegi virtuaalse keskkonna piiridest.

Sildistamiseks? Reaalse isiku elust on võimalik leida midagi, mis ei puutu otseselt teemasse, ent mille abil saab naeruvääristada tema seisukohta. “Pede”, “juut” – you get the point

Rünnaku alla sattunu mõtleb järgmine kord, kas on mõtet mingi pasarahega riskida, jätab oma seisukoha esitamata ja… nende võit. Mis edasi?

* – Blogi autor ennast muidugi ei avalikusta. Tagasihoidlikkusest

– –
Eesti otsib oma Banksy’t

12 thoughts on “Kiskuge nad päevavalgele, rebige nad alasti.

  1. Ühinen nördimusega.
    See, kui avalik või anonüümne mõni blogija on, jäägu tema enda otsustada.
    Üks blogi juba läks kinni selle tõttu (Patsory seiklused vms).
    Inetu!

  2. Inno & Irja värki enam täpselt ei mäleta, aga Rain tegi seda minu meelest pigem distsiplineerimiseks, mitte hirmutamiseks või sildistamiseks… aga eks igaüks näeb ja kallutab teemat vastavalt oma ilmavaatele ja isiklikele sümpaatiatele/antipaatiatele. Tõlgendus oleneb ilmselt ka sellest, kas ollakse asjaosalistega isiklikult tuttav või omistatakse neile suhtumisi ja hoiakuid, mis on üksnes vaataja enese silmades.

  3. Esiteks pole Raini blogis ainult ühe inimese pärisnimi kõlanud (muidugi ma ei tea, kas need on pärisnimed, aga väidetakse, et on).
    Teiseks – minu arust vastutavad pigem päristegijad, ehk nende kahe nime avaldajad, mitte selleks üles kutsuja Rain.
    Nagu muidusõjas – kui keegi koledaid käske ei täidaks, siis poleks sõda. Sest üleskutsujad pole sageli isetegijad. Kabinetis istudes on tore öelda, et kuulge, visake Hiroshima peale pomm, ja teate – pange siis juba Nagasakile ka ära.

  4. Rumal laps, nüüd sa raiskasid ju kõik oma ilusate piltide varu ära! Millega sa meid nüüd homme siis üllatad? Aga ei, see If Kindlustuse maja on kõikse vingem.

  5. Noh, minu pärisnimi on korrektne, kuid ma ei ole kunagi pseudonüümi ja isiku vahelist seost eitanud, ei ole mul sellest probleemi… Teistest kõlanud nimedest ei oska ma muud öelda, kui et Andres Laiapea kasutab nagunii oma pärisnime ja minupoolne näisnimega pöördumine oli rohkem viisakus või midagi :P

  6. Imelik nähtus küll, mind Ray d Noperi pärisnimi üldse ei huvitanud, aga näiteks AR või mõne teise, kes mulle ei meeldi ja anonüümselt vaidlemas käib, on küll huvitanud. Täiesti ebaloomulik, et ebameeldivate inimeste pärisnimi on oluline ja meeldivate oma mitte. Naljakas on see, et kõik nimed on tõesti ka alati välja tulnud ja peale teada saamist on kogu erutus ka langenud, eriti kui otsitul pole eriti kena nägu ka sel fotol, mis temast internetis on :)

  7. Tead, Sepp, see oli sul üks igavesti õige märkus ja tähelepanek.

  8. Minuteada ei ole AR@ERLi pärisnimi päevavalgele tulnud, kuigi researchi on tehtud küll..

    Mind on pseudonüümide taha varjunud isikud huvitanud peamiselt seepärast, et nendega päriselus mitte kokku juhtuda. (Loodetavasti Rain@kärvanud.mägironija.võõrastemaja võtab oma böogis olevat küsitlust tõsiselt ja vabastab mind sellest probleemist ;)

  9. See pold küll blogis, aga MSN-is oli mul “case”, kus üks sell lubas mu üles otsida ja nuga anda. Millal jõuab blogimaailmas kätte noaga-ähvaramise-aeg?

  10. Andres, ma pole päris nõus vihjega, nagu ma võtaks R.D.N’i kaitsva positsiooni mingite sümpaatiate tõttu. Ma ei tunne kumbagi osapoolt. Kirjutamise algeks oli ikkagi I2 manu toimunu (kevadel juba vist, linki otsida ei viitsi), Raini blogis nähtu oli rohkem meeldetuletaja-päästik. Distsiplineerimine või mitte, välja näeb see pigem soovina “paika/ära/suu kinni panna”.

    Aabram, aitüma, eks ma pusin edasi :)

    muidumeez, väidetavalt pidi sellest leidurist rikas mees saama, kes avastab, kuidas üle TCPIP-protokolli inimesi näkku pussitada… :)

  11. Lahedat tegelased olete, teete endale blogisid, et ise arvamust avaldada ja seda teistelt saada ning siis kohe hakkate tööle nagu hea Rootsi tsensuur, et kõik arvamused pole nagu hääd ike… (Aaa eks ma ole vana kooli mees ka, kes pooli asju veel paberil ajab :)

  12. WC’s ajad sa oma asju paberil – ma tean küll kus sa a) elad, b) töötad, c) dokumendihalduses toimetad :P

Comments are closed.