0
Üks poolkera ei tea, mis teine räägib...

Kas perski?

Eestit väisas kuulus viirustõrjeguru Jevgeni Kasperski. Allpool kaks lõiku EPL’i intervjuust temaga [Kasperski: anonüümne internet peab kaduma]:

Linux on Windowsist isegi ohtlikum, sest see on avatud koodiga, mida kirjutavad erinevad programmeerijad vabatahtlikult. Koodi sisse pahatahtlik skript või turvaauk peita pole mingi probleem.

Trooja hobuse võib arvutisse saada üsna kerge vaevaga, sest maailma kasutatavaim internetilehitseja Internet Explorer on Kasperski hinnangul auklik nagu Šveitsi juust. Spetsialist soovitab kasutada teisi lehitsejaid, sest internetis veidi otsides võib leida saite, kus kirjeldatakse veel ametlikult välja kuulutamata turvaaukude tööpõhimõtteid. Kuni Microsoft jõuab augu ära lappida, jõuavad häkkerid ammuilma seda ära kasutama hakata.

Ahah… ahsooo… :P

Siiski soovitaks teilgi kasutada FireFoxi, kuigi ta on see esimeses lõigus kirjeldatud ohtlik avatud koodiga jupstükk ;)

3 thoughts on “Kas perski?

 1. Ma vist olen ikka täielik ‘kommunismiaja relikt’ sest sinu Kaspirskist lugesin esimese hooga välja ‘Kaspirovski’ ja hakkasin mõnuga lugema oodatesmingit eriti hüpnootilist kirjatükki …. ja pettusin ;)
  A windowsi-fännid on alati pisut lollkad olnud, seda enam need, kes asjast midagigi jagavad. Ja päris ohmakad on poen arvutite müügiga tegelevad tegelased (või siis need kes selle eest vastutavad) kes kurdavad, et Linuxit kasutavaid masinaid ei saa sellepärast pakkuda, et neid keegi ei küsi. Pakun, et kui nemad pakuks, siis tekiks varsti ka küsimine nende järgi ….. (Ikkagi tubli 5K raha säästetud mingite lollakate litsentside pealt ju!)

 2. Kaspirovski Antivirus oleks päris hea! “Sulgege silmad ja korrake: mul ei ole viiruseid, mul ei ole viiruseid, mul ei ole viiruseid…” :D

  Linuxi eelinstalliga masinaid müüakse tegelikult. Kahjuks mul puudub ülevaade, kui palju neid ostetakse ja mis distro peale on aetud… Ja palju mõjutab distrovalik müüki. Ja et kas nad tuge ka pakuvad :)

 3. St minu arusaamist mööda on ‘kaasaegne’ linux tavakasutajale sama ‘söödav’ kui windowski. Ainus vahe on, et
  1.linuxit ei müüda poes kujul ‘pista diskett masinasse, vajuta ‘enter’ ja kõik muu töö ongi ise end ära teinud
  2. linuxi kasutaja käsiraamtuid (saati siis veel rakenduste) ei ole poes kolm pikka riiulitäit ostjaid ootamas
  3. linuxit ei reklaamita müüjate (ega ostjate) poolt
  4. riigiasutused on niikuinii windowsi peal, sest seda on ‘jube lihtne kasutada’. Kui just midagi untsu ei lähe.

  PS. Meenub repliik ühelt kolleegilt (ajast, mil Internet käis ainult üle modemi ja äsja oli püsiühendus sisse pandud) – nüüd on küll viiruseotsijat tarvis, sest viirused tulevad kohe arvutisse sisse nüüd!!

Comments are closed.